Marquez po treh padcih: Vse je šlo narobe

Avtor prispevka: , objavljeno 13. marca 2017 .

Aktualni svetovni prvak Marc Marquez je dejal, da mu je zadnji dan testiranj pred začetkom sezone šlo narobe prav vse. Španec je postavil šele deseti čas, tekom dneva pa je kar trikrat padel.

Čeprav je dirkač Honde na prejšnjih testiranjih še nekako držal tempo z vodilnimi, se je v Katarju ubadal z več težavami. “To je bil dan, ko nam je šlo vse narobe,” je dejal o zadnjem dnevu testiranj. “Ko sem zjutraj zapeljal na stezo, sem doživel šok, saj mi zavore sploh niso delale, posledično pa sem tudi padel v pesku, vendar to ni bilo tako pomembno. Toda proti koncu dneva sem spet padel tik pred in še enkrat med simulacijo dirke. Moral sem voziti na vso moč, da sem videl, kje je meja. Naredil sem napako, tako da sem bil za zadnji padec kriv sam.

Ne moremo biti zadovoljni, saj to ni bilo najboljše testiranje pred začetkom sezone, vendar pa nisem povsem nezadovoljen. Čas, ki sem ga postavil do konca dneva je bil sicer šele deseti, in morda bi kdo pomislil, da ne držim koraka z vodilnimi, toda kar se tiče tempa med dirko nam kaže kar dobro,” je še povedal Marquez, ki je tekom treh dni testiranj večkrat padel tudi zaradi novih okrovov na motociklu. “Poskušali smo izboljšati hitrost, ter preprečiti dviganje prednjega kolesa,” je o okrovih s skritimi krilci povedal Španec. “Rezultati so imeli nekaj pozitivnih, pa tudi nekaj negativnih vidikov.”

Kar se tiče hitrosti ob začetku dirkaškega konca tedna v Katarju pa je Marquez dejal: “Ne vem, če bom kaj boljši, kot na testiranjih. Vsekakor upam, da nam bo šlo bolje. Mislim, da nam manjka še nekaj podrobnosti, katere bomo morali izpiliti med dirkaškim koncem tedna. Najbolj očitni so bili seveda padci, toda mislim, da naš ritem ni bil slab.”

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish