Marquez po naporni rehabilitaciji skoraj povsem pripravljen

Avtor prispevka: , objavljeno 5. marca 2019 .

Marc Marquez pravi, da je po intenzivnem programu fizioterapije po operaciji leve rame decembra lani, skoraj povsem pripravljen na prvo dirko sezone, ki bo ta konec tedna v Katarju. “Končno je prišel čas, ko bomo začeli znova dirkati,” je dejal aktualni svetovni prvak razreda MotoGP. “Ta zima je bila nekoliko drugačna zaradi operacije. Vsak dan sem s fizioterapevtom treniral tudi pet ur dnevno, z enim samim ciljem – da bom na prvi dirki sezone v čim boljši formi. Na testiranjih v Katarju sem se počutil precej bolje, kot v Maleziji in zdaj lahko rečem, da bom na dirki skoraj povsem pripravljen.”

Španec je kljub nekoliko okrnjenemu testnemu programu ocenil, da je Honda naredila korak naprej z letošnjim motociklom. “Honda je naredila veliko in izboljšala motor zato smo bili na testiranjih močni, kar je dobro, še posebej, ker nam ta steza ponavadi ni ustrezala. Toda še naprej se moramo izboljševati,” je povedal.

Marquez je v Katarju nazadnje zmagal v sezoni 2014, ko je prvih deset dirk končal neporažen, zelo blizu zmage pa je prišel lani, ko je v dvoboju z Andreo Doviziosom v cilj pripeljal le 0.027 sekunde za dirkačem Ducatija. “Dirka v Katarju je zelo posebna, ne le zato, ker je prva dirka sezone, temveč tudi zaradi edinstvenih pogojev. Še posebej bomo morali biti pozorni na temperature in vse pogoje upoštevati pred dirko,” je še dodal Marquez.

Foto: Honda