Marquez po mnenju Nakagamija ni kriv za trčenje v Aragoniji

Avtor prispevka: , objavljeno 22. septembra 2022 .

Takaaki Nakagami sicer še ne ve, ali bo lahko nastopil na domači dirki MotoGP v Motegiju, saj si je na dirki v Aragoniji minulo nedeljo poškodoval roko.

Japonec je v prvem krogu trčil z Marcom Marquezom, ki je pred tem bil vpleten v trčenje s Fabiom Quartararojem, pri katerem je v njegovem motociklu ostal zataknjen del Francozove Yamahe. Španec je trčenje z Nakagamijem označil za nesrečen splet okoliščin, saj so ostanki iz prvotnega trčenja povzročili težavo pri aktiviranju sistema za nastavitev višine, zaradi katere je Marquezov motocikel upočasnil in zavil v levo.

Dirkač Ducatija, Jack Miller, je za trčenje več krivde pripisal Nakagamiju, medtem ko je ta priznal, da Marquez ni mogel storiti ničesar, da bi preprečil zavijanje motorja, ki je povzročilo stik z njegovo Hondo.

“Marca sem poskušal prehiteti na zaviranju v sedmi ovinek, a sem bil prepozen in zato zapeljal z linije, on pa me je napadel nazaj na izhodu iz sedmega ovinka,” je dogodek opisal Nakagami. “Bil je pred mano in videti je, da je motocikel potegnilo v levo, ko je aktiviral sistem. Vse se je zgodilo tako hitro, da se nisem mogel izogniti dotiku. Takrat sem videl, da nikakor ni bil kriv Marc. Šlo je za nesrečo in niti za trenutek nisem bil jezen nanj,” je pojasnil dirkač LCR Honde, ki je pri padcu utrpel vreznine na dveh prstih na roki.

“Imel sem smolo in se poškodoval, toda takšno je življenje. Lahko bi bilo huje, saj sem ga zadel dvakrat, že po prvem pa nisem imel nadzora nad motorjem. Imel sem srečo, saj sem ob drugem dotiku že padal. Ko sem bil na tleh sem videl, da se dirkači za mano že izogibajo nesreči. Roka ni v najboljšem stanju. V ponedeljek sem prestal operacijo v Barceloni in v tako kratkem času je nemogoče povsem okrevati. Kolikor sem razumel po dirki, je roka v zelo slabem stanju, zato pričakujem težak dirkaški konec tedna na domačih tleh. K sreči pa sem vsaj dobil dovoljenje za nastop na prvem treningu, po katerem pa moram na ponoven pregled, po katerem se bomo odločili, če bomo nadaljevali, ali pa bom moral dirko izpustiti.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj