Marquez po Jerezu razmišljal o koncu, največja ovira zdaj je rama

Avtor prispevka: , objavljeno 27. maja 2021 .

Osemkratni svetovni prvak Marc Marquez je razkril, da je bil zelo blizu tega, da bi po dirki v Jerezu znova prekinil z dirkanjem, pri vrnitvi pa mu več težav kot zlomljena roka dela rama.

Španec je bil pripravljen dirkaški kombinezon znova postaviti v kot, če bi to svetovali zdravniki, potem ko je po nekaj padcih v Jerezu bil nezmožen nastopiti na testiranjih, ki so sledila v ponedeljek. Dirkač Honde se je prav v Jerezu poškodoval že lani, nato pa zaradi zapletov pri okrevanju bil odsoten devet mesecev. Tudi letos je izpustil dirki v Katarju, v Portimau pa se je vendarle vrnil, a je po Jerezu naletel na nove ovire.

Marquez je po dirki v Le Mansu treniral na cetnem motociklu CBR600, kjer je potrdil sume, da največ težav, ki ga oddaljujejo od polne forme, povzroča rama, katero je operiral med zimskim premorom pred začetkom lanske sezone.

“Prejšnji teden smo potrdili, da se roka celi, toda zdaj je največja težava moja rama, ki me omejuje pri sedenju na motociklu,” je pojasnil Marquez. “Zato sem v torek vozil cestni motocikel, saj sem želel videti, kakšen je moj položaj na motociklu. Položaj na MotoGP motociklu mi dela veliko težav in zdaj vemo, da je to posledica bolečin v rami. Zdaj delamo načrte za naprej.”

Kljub težavam pa je Marquez prepričan, da se ni vrnil prezgodaj. “Mislim da ne, saj smo po Jerezu razmišljali, da bi znova naredili premor, toda zdravniki so dejali, da je dirkanje pravzaprav koristno za okrevanje.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish