Marquez po incidentu na drugem treningu jezen na Lorenza

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2019 .

Marc Marquez je bil po incidentu na drugem treningu jezen na svojega moštvenega kolega Jorgeja Lorenza. Dirkača Honde sta rahlo trčila v enajstem zavoju. Marquez je namreč v svojem zadnjem poizkusu lovil čim boljši čas, da bi si s tem zanesljivo zagotovil nastop v hitrejši kvalifikacijski skupini. Pričakovati je, da bo tretji trening ponovno potekal v dežju. Aktualni svetovni prvak je ob tem z ramo zadel v njegov motocikel in s tem odlomil manjši del Lorenzovega motocikla.

Kljub incidentu se je Marquezu uspelo prebiti na šesto mesto, toda nato v počasnem krogu svojo jezo zlil na moštvenega kolega.

“Seveda sem bil sprva zelo jezen. saj ne smemo pozabiti, da so treningi že del kvalifikacij. Potrebno si je bilo danes zagotoviti nastop v hitrejši skupini, saj bo jutri kot kaže deževalo. Bil sem v svojem zadnjem poskusu, da si zagotovim čim boljši položaj. Želel sem ga prehiteti tako, da ne bi izgubil preveč časa, vendar sva ob tem zadela.”

“Jorge bi moral bolj spremljati dogajanje za seboj in ne voziti po idealni liniji. Razumljivo sem bil zaradi tega jezen, toda takoj po končanem treningu sva se pogovorila v garaži in ni bilo nobenih težav.”

Lorenzo, ki je zaključil na šestnajstem mestu pa je dejal:

“Storil sem napako, saj ob koncu nisem gledal nazaj, da bi videl, če je kateri izmed dirkačev za menoj. Poskušal sem ostati čim bolj na notranji strani, toda z Marcom sva bila preblizu. Zagotovo ni imel namena trčiti vame, vendar pa je nekoliko nenatančno ocenil najino razdaljo. Temu bi se lahko izognila, če bi sam bolje spremljal dogajanje za seboj oziroma, če bi on pustil nekaj več prostora.”