Marquez po desetih dneh zapustil bolnišnico

Avtor prispevka: , objavljeno 14. decembra 2020 .

Marc Marquez se je vrnil domov. Dirkač Honde je pred desetimi dnevi v Madridu prestal operacijo desne roke, katero je zlomil julija v Jerezu. Zaradi komplikacij pri zdravljenju je moral Španec izpustiti vse dirke letošnje sezone po VN Španije, kjer je grdo padel in se poškodoval.

Ob tretji operaciji zloma roke je bila potrebna presaditev kosti, zdravniki pa so našli še vnetje, ki je povzročilo, da se zlomljena kost ni obnavljal.

Osemkratni svetovni prvak je moral ostati na opazovanju in antibiotičnem zdravljenju, po desetih dneh pa je njegovo stanje dovolj dobro, da bo okrevanje nadaljeval doma.

Nekateri mediji so že ugibali, da bo morda celo potrebna četrta operacija, če se infekcija okrog zloma ne bi odpravila z antibiotiki, toda kot kaže ta ne bo potrebna in zvezdnik razreda MotoGP bo okrevanje nadaljeval po prvotnem načrtu.

Pri Hondi še niso potrdili, koliko časa bo moral Marquez še počivati, a govori se, da bo potrebno vsaj šest mesecev, zaradi česar bi moral izpustiti zimska testiranja in začetek sezone 2021.

https://twitter.com/marcmarquez93/status/1338160739673116674
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish