Marquez po 65 krogih v Portimau brez težav z vidom

Avtor prispevka: , objavljeno 17. januarja 2022 .

Marc Marquez je v portugalskem Protimau opravil testni dan z Hondo RC213V-S in po 65 krogih potrdil, da ni imel nikakršnih težav z vidom.

Osemnkratni svetovni prvak je odpeljal prve kroge na dirkalni stezi po zmagi na VN Emilije Romanje v Imoli oktobra lani, namen testnega dne pa je bila ocena stanja njegove poškodbe optičnega živca, katero je staknil pred tremi meseci pri treningu motokrosa.

Dirkač Honde je bil vrnitve na dirkalni motocikel vesel, še bolj pa tega, da ni imel težav z dvojnim vidom, zaradi katerih je moral izpustiti zadnji dirki sezone 2021.

Marquez se bo zdaj osredotočil na fizično pripravljenost za nastop na zimskih testiranjih v Maleziji, ki bodo v začetku prihodnjega meseca.

“Zelo sem vesel, saj sem se lahko vrnil na motor in dirkalno stezo,” je povedal Španec. “Vesel pa sem tudi tega, da smo potrdili občutke, ki sem jih imel pri motokrosu. Ob tem čutim veliko olajšanje, saj med vožnjo nisem imel nobenih težav z vidom. Ker pa tako dolgo nisem vozil, mi manjka nekaj fizične pripravljenosti, toda to je le posledica tega, da se nisem mogel pripravljati tako, kot ponavadi.

Za mano je intenziven dan z veliko vožnje, z rezultati pa sem zelo zadovoljen. Do testiranj imam dva tedna časa, zato bom do takrat stopnjeval fizične priprave in treninge na motorju,” je še dodal.

https://twitter.com/box_repsol/status/1483061038044131329
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish