Marquez: Pet sekund nisem mogel dihati

Avtor prispevka: , objavljeno 4. oktobra 2019 .

Marc Marquez je po končanem petkovem dogajanju na stezi novinarjem predstavil svoj pogled na grozovit padec s prvega prostega treninga. Kot je priznal prvih pet sekund po padcu ni mogel dihati, prav to je bil razlog, da je toliko časa ležal ob stezi.

“Približno pet sekund po padcu nisem mogel dihati. To je bil tudi razlog, da nisem tako hitro vstal. Bilo je le pet sekund, toda meni se je zdelo precej dlje. Bil je hud padec vendar pa sem se že ob prihodu v medicinski center počutil precej bolje. Kljub temu pa so zdravniki želeli opraviti natančnejši pregled ter se tako povsem prepričati, da ni prišlo do resnih poškodb.”

Kot je kasneje razložil je v sedmem zavoju povsem zaprl plin, česar pa običajno v zahtevnem desnem zavoju ne počne.

“Vozil sem precej počasneje kot običajno, saj sem ravno pred tem zapeljal iz garaže. Imel sem nove pnevmatike, morda tudi steza ni bila dovolj čista. Običajno v tem zavoju ne zapremo povsem ročice za plin, toda takrat sem jo, saj nisem vozil na vso moč. Ob tem pa je močno prijela motorna zavora, kar je pomenilo, da mi je odneslo zadnji del motocikla. Gre za povsem mojo napako. Morda je bilo temu tako zaradi hitre menjave smeri.”