Marquez: Pecco je bil preveč agresiven za dodatni dve točki

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2024 .

Marc Marquez se sicer strinja z odločitvijo komisarjev, ki so njegovo trčenje s Francescom Bagnaio označili kot dirkaški incident, a ob tem dodaja, da je ta odločitev zelo na meji. Po njegovem mnenju krivdo za padec obeh nosi Bagnaia, ki je ob poskusu povratnega manevra storil napako.

Marc je po koncu odšel na preventivni pregled v medicinski center, kjer pa niso odkrili poškodb.

“Prišlo je le do udarca v ramo, nič hujšega.”

Ali bi se nesreči dalo izogniti ?

“Seveda je nemogoče, da bi se dirkača, ki sta bila udeležena v padcu takoj po dirki strinjala kdo je kriv in kdo ne,” je z nasmeškom na obrazu dejal Marc.

“Ko sva odšla h komisarjem sem dejal, da gre za dirkaški incident, ki pa je povsem na meji. Na njih je, da sprejmejo odločitev.”

“Menim, da je Pecco odgovoren za to nesrečo. On je storil napako. Ne gre se samo za trčenje. Njegov povratni manever je bil zagotovo preoptimističen in hitro lahko pride do trčenja.”

“Napaka je bila to, da je bil to preveč agresiven manever za peto oziroma šesto mesto. Tu gre samo za dve točki več oziroma manj. Ob tem, da je imel še veliko težav s pnevmatikami je bilo to res nespametno.”

“V takšnem primeru se moraš sprijazniti z dejstvom, da boš izgubil mesto ali dve. Ni ti potrebno biti tako agresiven. Zaradi njegove odločitve sva za Ducati skupaj zbrala natanko 0 točk.”

“V prvih krogih dirke moraš biti agresiven. V zadnjih – morda, če se boriš za zmago ali uvrstitev na oder za zmagovalce, ne pa za peto ali šesto mesto. Zagotovo ga bo go izučilo. Na srečo se nobeden od naju ni poškodoval.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj