Marquez pametno preučil Rossijevo vožnjo

Avtor prispevka: , objavljeno 15. avgusta 2015 .

Marc Marquez je kvalifikacije prebrisano izkoristil za študijo vožnje Valentina Rossija, kateremu je sledil v njegovem hitrem krogu. Španec je svoj zadnji hitri krog, s katerim si je privozil drugo štartno mesto, že zaključil, medtem ko je Rossi svojega šele začel, pri tem pa prehitel Marqueza in tekmecu hočeš-nočeš olajšal priprave na dirko.

“Yamaham je med prostimi treningi težko slediti, saj vsi vozimo po svoje. Toda na kvalifikacijah sem že odpeljal svoj hitri krog, Rossi pa me je prehitel. Poskušal sem mu slediti, da bi videl kje je Yamaha hitrejša. Videl sem, da nismo daleč za njimi, saj sem mu z lahkoto sledil po celem dirkališču. Toda videli bomo, če bomo tako dobri tudi na dirki,” je še povedal aktualni prvak.

Rossi je dejal, da je Španec ravnal pametno, saj si v svojem hitrem krogu ni mogel privoščiti, da bi dirkača Honde spustil nazaj predse. “Videl sem, da je že odpeljal svoj hitri krog in ko sem ga prehitel sem vedel, da bo videl kje smo boljši,” je pojasnil Italijan. “To je storil zelo pametno, saj si nisem mogel privoščiti, da bi upočasnil. Zaradi tega mi je nekoliko popustila koncentracija, toda Marc je le opravljal svoje delo. Zelo pomembno je videti, kako vozijo drugi, to pa je zelo težko ugotoviti na treningih. Na kvalifikacijah pa je imel zelo dobro priložnost.

Foto: Honda

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo