Marquez: Padel sem zaradi pretirane samozavesti

Avtor prispevka: , objavljeno 23. oktobra 2016 .

Prvak letošnje sezone, Marc Marquez je priznal, da je bil njegov padec v Phillip Islandu, zaradi katerega je ostal brez zmage, posledica preveč samozavestne vožnje. Španec je v Motegiju že osvojil letošnji naslov prvaka, zato je v Avstraliji dirkal neobremenjen. Španec je na dirki vodil in do desetega kroga nabral preko dveh sekund prednosti pred Calom Crutchlowom, nato pa mu je na zaviranju v četrti ovinek, ironično poimenovan po Hondi, spodneslo prednjo gumo. Petkratni svetovni prvak je tako ostal brez zmage, obenem pa je vknjižil prvi odstop v letošnji sezoni. Dirkač Honde, za katerega je bil to šele drugi padec na kateri izmed dirk letos, je zatem priznal, da je vozil drugače, kot na prejšnjih letošnjih dirkah. “Ko enkrat že dosežeš cilj in postaneš prvak, se trudiš voziti enako, toda voziš malce drugače, bolj samozavestno,” je povedal. “Misliš, da imaš še nekaj prostora do meje. Poskušal sem odpeljati dobro dirko, toda napaka je bila povsem moja. Še preden sem padel, sem vedel, da sem storil napako. Žal mi je za moštvo, saj so ta konec tedna pridno delali, žal pa mi je tudi za Hondo. Toda nismo stroji, včasih naredimo napako. ”

Marquez je v Motegiju dejal, da bomo na zadjih dirkah sezone videli starega Marca, na vprašanje, ali smo danes videli tega “starega” Marca, pa je 23-letnik odgovoril: “Upam, da bo normalni Marc konstanten, tako kot letos. Toda ko enkrat dosežeš svoj cilj in si daš duška, je toliko lažje storiti napako. Na naslednjih dirkah se bom poskušal prilagoditi.”

Španec je na podoben način končal dirko v Phillip Islandu že leta 2014, ko je prav tako sezono okronal z naslovom svetovnega prvaka dirko prej na Japonskem. “Enako napako, le v drugem ovinku, sem naredil že leta 2014. Na Japonskem sem postal prvak, tu sem na dirki poskušal nabrati nekaj prednosti, pri tem pa sem padel. Na napakah se učimo, toda ob dodatni samozavesti, ki jo dobiš podzavestno, je težko ohraniti nadzor nad samim sabo,” je še dodal Marquez.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish