Marquez: Odločala je taktika

Avtor prispevka: , objavljeno 13. septembra 2015 .

Marc Marquez je po zmagi v San Marinu, njegovi četrti letošnji, dejal, da je ta bila ena najtežjih in najbolj nenavadnih v njegovi karieri.

Dirkač Honde je na suho-mokro-suhi dirki kar dvakrat menjal motocikel, za zmago pa se je zahvalil pravilnemu “timingu” menjav.

“Težko je bilo videti, kje je asfalt moker in kje suh, saj je podlaga tu zelo temna,” je pojasnil Španec. “Toda ekipa me je zelo dobro obveščala o pogojih. Na tem novem asfaltu še nismo vozili v dežju, zato je bilo vse skupaj nekoliko težje. Steza je bila zelo zelo spolzka, zato je bila dirka neverjetna. Obe Yamahi sta bili hitrejši na dežnih gumah, nato pa sem gume zamenjal v pravem trenutku.Bilo je težko, toda na koncu se je izkazalo, da je bila taktika prava. Motocikel je postajal nemiren in videl sem, da se gume precej obrabljajo tudi Jorgeju in Valentinu. Izgubljal sem čas, zato sem se odločil, da je prišel trenutek za menjavo gum. Ciljal sem na zmago, katero pa smo tudi dosegli, zato sem zelo zadovoljen,” je še povedal Španec.

Foto: Honda