Marquez občutil razliko z novim Hondinim krilcem

Avtor prispevka: , objavljeno 13. aprila 2019 .

Marc Marquez je po drugem prostem treningu na katerem je uporabil Hondino različico Duacijevega krilca dejal, da je lahko občutil razliko v vožnji. Omenjeni pripomoček pa naj bi imel tako pozitvne kot negativne učinke.

Pri Hondi so ta dirkaški vikend predstavili svojo različico Duactijevega krilca o koli katerega je bilo že toliko povedanega in slišanega. Spomnimo prvi so ga v Katarju, kjer je do zmage prišel Andrea Dovizioso predstavili pri Duactiju. Sledil je protest s strani Aprilie, ki pa je bil zavrnjen. Pri Hondi so nato začeli z njegovim razvojem in nato dobili dovoljenje s strani tehničnega direktorja dirk. Prvič pa ga je Marquez lahko preizkusil na včerajšnjem drugem prostem treningu v Austinu, ki ga je zaključil na drugem mestu, tik za Maverickom Vinaleson.

Aktualni svetovni prvak je poudaril, da pripomoček ustvarja tudi podtlak, kar naj bi bil po menju številnih glavni namen tega.

“Kot ste lahko videli smo preizkusili našo različico aerodinamičnega pripomočka. Ob vožnji se čuti, da je nekaj drugače. Čaka nas še kar nekaj dela z analizo le-tega, da bomo bolje razumeli stvar. Razlika se občuti pri zaviranju, ta ustvarja podtlak. V določeni meri gre sicer za aerodinamičen pripomoček, za več informacij pa bo potrebna še dodatna analiza, saj ima to tudi negativne točke.

“Potrebno bo še ugotoviti kaj je bolje za moj stil vožnje.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish