Marquez občuduje Rossijev dvig forme

Avtor prispevka: , objavljeno 24. decembra 2014 .

Marc Marquez je dejal, da je prav neverjetno, kako je Valentino Rossi po nekaj slabih sezonah ponovno oživel svojo kariero, ter dodal, da sam tega verjetno ne bi zmogel.

Rossi je postal podprvak letošnje sezone, v kateri je zmagal na dveh dirkah in je bila to njegova najboljša sezona po 2009, ko je nazadnje slavil naslov svetovnega prvaka.

Sezono 2010 je Italijanu pokvarila zlomljena noga, nato pa sta sledili dve leti pri nekonkurenčnem Ducatiju. Naposled se je vrnil k Yamahi, kjer je letos formo dvignil na zavidljivo raven.

“Neverjetno. Po dveh ne tako dobrih sezonah pri Ducatiju se je vrnil k Yamahi, kjer tudi ni bil prav dober. Toda letos je pokazal, da je zelo močan tekmec,” je Rossijevo formo komentiral Marquez. “Po treh ali štirih letih brez dobrih rezultatov se je težko vrniti, on pa se je vrnil precej močnejši. V Maleziji me je pri 35 stopinjah gnal vse do zadnjih treh krogov. Izjemno ga spoštujem. V bodoče se želim zgledovati po njem, toda to bo težko.”

Rossijeve predstave so presenetile tudi Jorgeja Lorenza, Italijanovega moštvenega kolega.”Težko je ostati samozavesten, ko se zavedaš da imaš za moštvenega kolega zelo močnega nasprotnika, ki je hitrejši od tebe,” je priznal Lorenzo. “Nekateri dirkači so v preteklosti ob hitrejšem moštvenem kolegu postajali vse počasnejši. Pri Valentinu pa je bilo ravno obratno in zdaj ga zelo težko premagujem. Zame je morda celo premočan. Raje bi videl, če bi bil nekoliko lažji nasprotnik,” je dodal Španec, ki je pri Valentinu v letošnji sezoni opazil kako veliko truda je Italijan vložil v izboljšanje forme.

“Po treh slabih sezonah, še posebej tistih dveh pri Ducatiju, se je vrnil precej močnejši. Izboljšal je svoj slog vožnje. Še več trenira pa tudi z ekipo v garaži je preživel ure in ure ter z njimi poskušal izboljšati nastavitve motorja.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish