Marquez o moštvenemu kolegu Espargaroju: Prišlo bo do napetosti

Avtor prispevka: , objavljeno 7. februarja 2021 .

Marc Marquez bo letos dobil že četrtega moštvenega kolega v štirih sezonah. Njegovega brata Alexa Marqueza bo ob njem v tovarniški ekipi Honde zamenjal Pol Espargaro. Španca sta nekoč že bil moštvena kolega, bila pa sta tudi huda tekmeca.

Marquez je o Espargaroju govoril v dokumentarnem filmu televizije DAZN, kjer je razkril, da je bilo med njima najbrž najbolj napeto v med 2010 in 2012. “Komaj sva kaj govorila. Bila sva tekmeca in prepričan sem, da me ni prenašal, kakor tudi jaz nisem mogel prenašati njega. Toda to je bilo zato, ker sva bila tekmeca,” je povedal Marquez, ki je v sezoni 2010 osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka v 125-kubičnem razredu, Pol pa je sezono končal na tretjem mestu. Napetosti so dosegle vrhunec v 2012, ko je Marquez postal svetovni prvak v razredu Moto2, potem ko se je vso sezono za skupno zmago boril prav z Espargarojem.

Marquez in Espargaro sta stara znanca iz začetkov karier, ko sta uprizorila kar nekaj razburljivih dvobojev na stezi.

Toda Marquez pravi, da so se tvari zdaj nekoliko spremenile: “Z leti postaneš bolj zrel in razumeš, da je tekmovalnost na stezi pomembna, saj te žene naprej, da se izboljšuješ. Zdaj se s Polom dobro razumeva.” Kljub temu pa Španec pričakuje, da bo prišlo do napetosti v garaži Honde: “Rad bi, da se s Polom boriva za naslov, zato pričakujem, da bo prišlo do napetosti, toda to je povsem normalno.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish