Marquez: Nič ne bi storil drugače

Avtor prispevka: , objavljeno 12. aprila 2018 .

Marc Marquez je dejal, da ne bi nič naredil drugače, če bi lahko ponovil dirko v Argentini, ba kateri je trčil z Valentinom Rossijem.
Aktualni svetovni prvak je bil na dirki v Argentini v središču pozornosti, kjer je najprej dobil kazen vožnje skozi bokse zaradi napačnega postavljanja na štratni vrsti, nato pa še tridesetsekundno kazen zaradi trčenja z Rossijem. Toda kljub temu je Španec na tiskovni konferenci v Sao Paolu, ki jo je organiziral eden izmed njegovih pokroviteljev dejal, da ne obžaluje ničesar kar se je zgodilo na dirki. Bil je namreč prepričan, da mora voziti na polno po vožnji skozi bokse.
Na vprašanje, če bi na dirki naredil kaj drugače je dejal:

“Ne, saj sem po izhodu iz boksov čutil, da moram, če želim doseči dober rezultat moram voziti povsem na polno. Nič ne bi spremenil. Na dirki mi je šlo narobe že vse od štarta naprej, kar se tiče nesreče to se lahko zgodi vsem dirkačem. To se je zgodilo Zarcu in Pedrosi v istem zavoju. Dani se je poškodoval, kazni pa ni bilo nobene.”

“Najbolj pomembna stvar za vse dirkače je učenjein in zavedanje, če nardiš kaj narobe. Mi smo dirkači in takšne stvari se dogajajo. Moj brat Alex je v nedeljo izrnjen s steze. Med dirkanjem se pač takšne stvari dogajajo.”

“Vsak dirkač ima slabe trenutke v svoji karieri in se mora znati opravičiti.”

Kazen tridesetih sekund je Marqueza potisnila izven mest dobitnikov točk, kar pomeni, da sedaj za vodilnim v skupnem seštevku Calom Crutchlowom zaostaja za 18 točk

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish