Marquez ni zadrževal Rossija

Avtor prispevka: , objavljeno 2. novembra 2015 .

Podpredsednik moštva HRC, Šuhei Nakamoto pravi, da Marc Marquez na dirki v Maleziji ni namerno zadrževal Valentina Rossija, saj naj bi Italijan po padcu Marqueza vozil podobno hitro kot prej, imajo pa tudi dokaze v obliki telemetrije, ki so na voljo tudi novinarjem, da je Italijan brcnil v zavorno ročico Marqueza in s tem povzročil padec.

“Vemo da je imel Marc na začetku dirke v Maleziji težave zaradi polnega rezervoarja goriva, tako kot že na večih dirkah letos,” je pojasnil Nakamoto. “Na začetku dirke je napravil napako, zaradi katere ga je prehitel Lorenzo. Nato ga je dohitel Rossi, s katerim sta se borila za tretje mesto. Prehitevala sta se ostro toda varno s strani obeh dirkačev.

Časi krogov, ki sta jih vozila, so bili hitri, kar jasno kaže, da Marc ni imel nobenega namena zadrževati Valentina.

Poleg tega pa po padcu Marca, Valentinovi krogi niso bili nič boljši, kot ko sta se borila.”

Nakamoto pa je opozoril, da dvoboj v katerega je bil vpleten Rossi v Sepangu ni bil nič drugačnejši od ostalih na prejšnjih dirkah, spomnil pa je tudi na dirko v Motegiju 2010, ko se je Rossi brez zadržkov boril z Lorenzom, čeprav sam ni bil več v boju za naslov.

“Ko se je v Aragonu z Rossijem boril Dani Pedrosa in ga je premagal, ni bilo nobenih težav in komentarjev,” je dejal Nakamoto, o dvoboju, v katerem Pedrosa že ni bil več v boju za prvaka. “Enako pa velja za Andreo Iannoneja v Phillip Islandu. Spomnimo se tudi dirke v Motegiju leta 2010, ko je Rossi, čeprav ni bil več v boju za naslov, vprizoril hud dvoboj z Lorenzom. Po dirki, ko se je Jorge pritoževal nad početjem moštvenega tekmeca, je Valentino dejal:”Kaj so pri Yamahi pričakovali od mene? Da ga spustim predse?”,”je zaključil Nakamoto.