Marquez nezadovoljen s ponujenimi asimetričnimi gumami

Avtor prispevka: , objavljeno 8. junija 2017 .

Aktualni svetovni prvak Marc Marquez je dejal, da je nekoliko zmeden zaradi odločitve Michelina, da za VN Katalonije, njegovo domačo dirko, ponudi asimetrične prednje gume. Štirje izmed petih Hondinih dirkačev so v Mugellu imeli težave z obrabo prednje gume, Marquez pa se je odločil za srednje trdo, saj trda zmes na njegovi Hondi ne bi zdržala do konca dirke. Španca pa je francoski dobavitelj gum razočaral tudi s tem, da v izbiro prednjih gum ni uvrstil zmesi, s katero so nedavno na tej stezi opravili testiranje.

“Tu smo pred nekaj dnevi opravili testiranje, kjer smo odpeljali veliko krogov in izboljšali nastavitve motocikla. Zadnja guma se je obrabila, toda to ni največja težava. Letos imam več težav s prednjo gumo. Na testiranju sem z eno izmed zmesi čutil izboljšanje, toda prav te za dirko ne morem izbrati, zato bom morali najti drugo, ki bo primerna.

Dirke nam otežuje dejstvo, da imamo na vsaki dirki asimetrične gume. Mislim da pri 50 stopinjah ne potrebujemo asimetričnih gum, zato letos vlada nekaj več zmede in zato imamo tudi več težav,” je pojasnil Španec, ki upa, da bo stara in izabljena asfaltna podlaga v Barceloni vsaj nekoliko omilila njihove težave in zmanjšala razlike med moštvi. “Lani smo bili tu dobri, čeprav mi steza ne ustreza. Letos sem imel na testiranjih dober občutek, kakor tudi lani, tako da bomo videli, kako je letos z oprijemom. Kaže, da bo v nedeljo zelo vroče. Poskušali bomo najti oprijem in se na dirki boriti za visoke uvrstitve.”

Medtem, ko se je večina dirkačev na Hondah ubadala s težavami, je Marquez v cilj pripeljal na šestem mestu. O dirki v Mugellu pa je povedal: “Pred dirko v Mugellu ni kazalo slabo, toda v nedeljo smo pregledali podatke in ugotovili, da s trdo gumo, ki mi je najbolj ustrezala, ne bi mogli končati dirke. Zato smo izbrali srrednje trdo, s katero nisem imel nobenega občutka, ampak zanjo smo se odločili, saj so trdo vsi ostali Hondini dirkači preprosto uničili. Vedeli smo, da z njo ne bo mogoče dirke pripeljati dokonca. Tu vemo, da bo občutek drugačen, še posebej na prednjem delu.”

Petkratni svetovni prvak pa se je dotaknil tudi spremenjenega zadnjega dela steze, ki mu je všeč. Prav zato bo v nedeljo ciljal na zmago. “Dali bomo vse od sebe, kot vedno. Toda tu bomo poskušali še malo dodati, da se bomo lahko borili za zmago. Mislim, da je to dober cilj za nedeljo. Zavedamo se, da bomo morali trdo delati. Vroče bo in izbira gum bo znova zelo pomembna,” je še dodal.

Foto: Honda