Marquez: Neverjetno kaj uspeva Rossiju pri 40. letih!

Avtor prispevka: , objavljeno 3. aprila 2019 .

Aktualni svetovni prvak Marc Marquez je na promocijskem dogodku v Braziliji odgovarjal tudi na vprašanja novinarjev. Tema pogovora je nanesla tudi na moštvenega kolega Jorgeja Lorenza in seveda Valentina Rossija, s katerim sta si po dirki v Argentini pred podelitvijo pokalov na odru, segla v roke.

“Vse kar je povezano z Valentinom odmeva v medijih, saj je najbolj priljubljen dirkač v karavani,” je dejal Marquez, ki je brez težav (še enkrat) prevzel krivdo za trčenje z Rossijem v Argentini pred letom dni. “Brez težav sem priznal, da sem bil jaz kriv. Zato sem se tudi šel opravičiti. Najpomembneje je, da se zavedaš, kdaj si naredil napako. Toda letos se je zgodba spremenila. Čas celi vse rane,” je povedal. “Težko je biti prijatelj s svojim tekmecem, naj bo to Valentino ali kdo drug. Težko je, skoraj nemogoče, saj sva na stezi tekmeca. Toda izven steze je potrebno medsebojno spoštovanje.”

Marquez pa ni izključil možnosti, da bi nekoč bila z Rossijem lahko moštvenega kolega. “Če bo vozil do 50. leta…nikoli ne veš,” se je pošalil. “Kar uspeva Valentinu pri 40. letih je neverjetno. Predvsem to, kako ostane motiviran. Težko bi delila moštvo, po toliko letih.”

Rossi pa bo po mnenju sedemkratnega svetovnega prvaka tudi eden izmed njegovih tekmecev za letošnji naslov svetovnega prvaka. V točkovanju prvenstva vodi s štirimi točkami pred Andreo Doviziosom ter 14 pred Rossijem. “Dovizioso bo morda težil osvojitev naslova, toda tudi Valentino ne bo daleč. Zanimivo je, kako so vsako sezono v začetku v vrhu nova imena, na koncu pa ena in ista. Lani smo Valentino, Dovi in jaz sezono končali na prvih treh mestih v prvenstvu, letos pa smo v enakem položaju.”

Kar pa se tiče moštvenega kolega Lorenza, mu Marquez napoveduje uspešno prihodnost. “Jorge ima morda nekaj težav pri prilagajanju, toda še vedno je nadarjen, kot vedno. Na koncu bo še hiter, v to sem prepričan.”