Marquez: Ne vem kašne namene je imel Rossi

Avtor prispevka: , objavljeno 14. septembra 2019 .

Marc Marquez je pojasnil, kaj se je dogajalo med njim in Valentiom Rossijem v zadnjem hitrem krogu kvalifikacij v Misanu, ko sta skoraj trčila. Dirkač Honde je pojasnil, da njegova gesta z roko ni bila opravičilo, temveč bolj znak vprašanja “kaj se dogaja?”

“Sprva nisem razumel, kaj se je zgodilo, saj takšna prehitevanja na kvalifikacijah niso pogosta,” je povedal. “Ne vem kakšne namene je imel, to morate vprašati njega. Morda bo kdo trdil, da sem spet lovil Valentinovo zavetrje, vendar ni bilo tako. Iz garaž sem zapeljal v svoj zadnji hitri krog in na stezi sem bil sam, dokler nisem na nasprotni ravnin dohitel Valentina, ki je čakal oziroma vozil zelo počasi. Upočasnil sem za njim, saj sem bil uvrščen pred njim na razpredelnici časov, zato nisem nameraval voziti na polno dokler ne bi začel hitrega kroga.

Ko sem začel zadnji krog sem si pustil nekaj prostora. Potem je v šestem ovinku zapeljal s steze in njegov krog je bil razveljavljen. Videl sem, da kljub temu vozi hitro, vendar ne preveč hitro. Ponudila se mi je priložnost, da ga prehitim. Na žalost sem naredil napako in zapeljal na zeleni del ob stezi, kar sem videl šele kasneje, z motocikla se mi ni zdelo tako. Zato sem nadaljeval s hitrim krogom, toda ko sva prišla do 14. ovinka sem zapeljal v ovinek na moji notranji strani pa se je pojavil črno rumen motocikel, ki je bil čisto prehiter, da bi lahko normalno izpeljal ovinek.

K sreči sem se lahko izognil trčenju. Moja gesta z roko ni bila opravičilo, ampak vprašanje, kaj se dogaja, saj nisem razumel. Na koncu je še dobro, da tokrat nisem padel,” je še dodal aktualni svetovni prvak, ki se je skupaj z Rossijem zglasil pri komisarjih.

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
Iztok
1 leto pred

Marqez ti fakin si ga hteja na tal spravite Rossija, Rossi ni niti dotaknil te ampak si ti začel.