Marquez ne pričakuje težav z ramo

Avtor prispevka: , objavljeno 13. avgusta 2016 .

Vodilni dirkač v točkovanju prvenstva MotoGP, Marc Marquez je na tretjem prostem treningu padel, da bi preprečil trčenje z moštvenim kolegom Danijem Pedroso, pri tem pa si je k sreči “le” izpahnil ramo.

Pedrosa je v tretjem zavoju prepozno zaviral in odpeljal nekoliko bolj na široko, Marquez, ki je vozil za njim je prav tako napravil napako, da pa nebi trčil s Pedroso, je zapeljal s steze. “Bila je povsem moja napaka,” je priznal Španec. “Dani je bil pred mano, a je bil precej bolj naprej. Naredil je napako in odpeljal izven dirkaške linije, prav tako pa sem tudi sam zaviral prepozno. Oba sva naredila povsem običajno napako v tistem zavoju. Žal je po moji napaki pred mano bil Dani. Nisem želel trčiti vanj, zato sem padel, vendar sem bil kriv sam, saj sem zaviral prepozno.”

Marquez si je pri padcu izpahnil levo ramo in čeprav se je nazaj namestila sama, so ga odpeljali na zdravniški pregled zaradi morebitnih poškodb glave. “Z ramo je vse v redu. Izpahnil sem levo ramo, vendar me je bolj bolela desna rama, na katero sem padel najprej,” je pojasnil dirkač Honde, ki je po pregledu lahko sodeloval na kvalifikacijah. “Ni bila izpahnjena prvič. Še ko sem se vračal v bokse na skuterju je bila izpahnjena, nato pa se je nazaj namestila sama,” je razkril Španec, ki pravi, da operacija rame zaenkrat še ni nujno potrebna. “Težava bo, če se bo poškodba ponavljala. Moj brat Alex je imel operirano ramo, saj je imel pogosto takšne težave, pri meni pa je to šele tretjič.”

Foto: youtube

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish