Marquez: Ne bi mogel zaspati, če ne bi poizkusil

Avtor prispevka: , objavljeno 19. marca 2018 .

Marc Marquez je po dirki v Katarju dejal, da v nedeljo zvečer ne bi mogel zaspati, če ne bi v zadnjem krogu poizkusil prehiteti Andrea Doviziosa za zmago.
Pet krogov pred koncem dirke sta tako Andrea Dovizioso kot Marc Marquez prehitela do tedaj vodilnega Johanna Zarcoja in se odpeljala v boj za zmago. Aktualni svetovni prvak je Italijanu uspel ves čas slediti, toda ni uspel pripraviti prehitevanja vse do zadnjega ovinka v zadnjem krogu. Manever je zelo spominjal na lanska poskusa prehitevanja v Avstriji in na Japonskem prav tako v zadnjih zavojih dirke. Španec je tudi takrat mogel priznati premoč Italijanu. Marquez je po dirki dejal, da ne obžaluje svojega poizkusa, saj zvečer ne bi mogel zaspati, če ne bi poizkusil zmagati.
Po dirki je dejal:
“Če ne bi poizkusil ne bi mogel zaspati. Poizkusil sem, ni se izšlo, toda sedaj lahko v miru zaspim. Izgleda, da se je sezona začela, kot se je končala lanska. Zadnji ovinek, jaz in Andrea. Poizkusim prehiteti, odnese me, Dovi prehiti nazaj in zmaga.”

“Upam, da se bo to v prihodnosti spremenilo, vseeno sem zadovoljen z rezultatom. Dovizioso si je zaslužil zmago, saj je bil hitrejši od nas. Med dirko je bil cilj, da ostanem tik za Andreo, saj je bil hitrejši od mene. Ko je prehitel Zarcoja sem ga moral takoj tudi jaz. Nato sem vozil na vso moč, da sem lahko ostal tik za njim. Imel sem možnost poizkusiti v zadnjem ovinku, zato sem vesel in vesel tudi za 20 točk.”

Marquez je še dodal, da ni zaskrbljen, ker je že tretjič izgubil boj proti Dovizioso v zadnjih delih dirke, saj se je to zgodilo na njemu manj ljubih dirkališčih.

“Te dvoboje sem izgubil na dirkališčih, ki nam ne ustrezajo. Red Bull Ring, Montegi in tukaj. Ta vikend smo imeli veliko težav s sprednjo pnevmatiko, kljub temu sem za dirko izbral tršo različico. To je bilo tvegano predvsem v levih zavojih.”

“To je kot zmaga. Ni 25 točk, ampak 20 na zahtevnem dirkališču za nas. Če bo tako tudi v prihodnje bo dobro. Na mojih ljubših dirkališčih moram napasti.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish