Marquez našel dobre nastavitve motorja

Avtor prispevka: , objavljeno 18. februarja 2016 .

Marc Marquez meni, da je Honda v Avstraliji naredila velik korak naprej z novim motorjem. Dirkača Honde sta na prvih testiranjih v Sepangu imela velike težave z obnašanjem novega motocikla, kar se je odražalo tudi na njunih časih, po katerih sta za najhitrejšim Jorgejem Lorenzom zaostajala za več kot sekundo.

Dvakratni svetovni prvak pa je na drugem dnevu testiranj v Phillip Islandu postavil drugi čas in s tem namignil, da so v japonskem moštvu že našli nekaj rešitev za prvotne težave.

“Danes smo cel dan vozili na suhi stezi in mislim, da lahko iz današnjih testiranj potegnemo dobre zaključke,” je povedal Marquez. “Kot kaže nam je uspelo najti dobre osnovne nastavitve, ki se obnesejo. To je sicer dokaj specifična steza, kjer moraš paziti, kaj testiraš, saj ti rezultati lahko ustvarijo težave na drugih dirkališčih, toda s potekom dneva sem zadovoljen. Jutri se bomo poskušali še izboljšati, saj mislimo, da je prostora za izboljšanje ravnotežja motorja še veliko, sam pa se na njem še ne počutim povsem udobno.

Z moštvom dajemo vse od sebe in vsak dan smo bližje zastavljenim ciljem.”

Marquezov moštveni kolega Pedrosa je dan končal na osmem mestu, potem ko je padel v četrtem zavoju. Pri padcu se sicer ni poškodoval.

Foto: Honda

0 0 glas
Oceni komentar