Marquez: Naš glavni tekmec je zdaj Yamaha, ne Ducati

Avtor prispevka: , objavljeno 12. julija 2019 .

Vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva razreda MotoGP, Marc Marquez meni, da se bo v nadaljevanju letošnje sezone boril predvsem z Yamahinima dirkačema, Maverickom Vinalesom ter Fabiom Quartararom. Aktualni svetovni prvak je tako praktično že odpisal Ducatijevega dirkača Andreo Doviziosa, ki je v prvenstvu sicer na drugem mestu, vendar na zadnjih dirkah ni uspel najti prave forme. Prav nasprotno pa sta odlično formo uprizorila Vinales in Quartararo. Prvi je zmagal na dirki v Assnu, v Nemčiji pa ga je premagal le Marquez, drugi pa je dvakrat zapored osvojil najboljši štartni položaj.

Po mnenju Marqueza je bila prelomna dirka v Barceloni, kjer je njegov moštveni kolega Jorge Lorenzo padel in iz dirke izločil še Doviziosa, Vinalesa ter Valentina Rossija. “Do Montmela smo imeli dokaj izenačeno prvenstvo. Zdaj pa se je položaj spremenil, saj imam za dve zmagi prednosti pred Dovijem,” je povedal Marquez. “Lahko pričakujemo, da se bo Ducati vrnil v formo. Toda v tem trenutku sta največja nevarnost Yamahina dirkača, Vinales in Quartararo, ki bosta po mojem mnenju najhitrejša v drugi polovici prvenstva.”

Da je Vinales postal močan igralec v prvenstvu se strinja tudi Danilo Petrucci, ki kot drugi dirkač moštva Ducati s šestimi točkami zaostanka za Doviziosom zaseda tretje mesto. “Zadovoljen sem s svojim mestom v prvenstvu, saj sem na tretjem mestu,” je povedal. “Na zadnji dirki sem pridobil nekaj prednosti pred četrto uvrščenim (Alexom) Rinsom, ki je padel. Toda zdaj je vse večja težava Maverick, ki je na zadnjih dirkah osvojil veliko točk. Za boj z njim bomo potrebovali nekaj več.

Rad bi delal več, a ne zato, ker bi moral, ampak zato, ker sem potem bolj lačen uspehov v nadaljevanju sezone, bolj motiviran, saj želim končati med prvimi tremi. V tem trenutku je težko, toda verjeti moramo vase, doma v tovarni pa morajo delati naprej in verjeti, da je še vedno vse odprto.”

Sezona se po tritedenskem poletnem premoru nadaljuje z dirkama v Brnu in avstrijskem Red Bull Ringu. Tam bi Ducati lahko pokazal boljšo formo. Toda Petrucci opozarja, da je Marquez v Katarju in Mugellu, kjer je Ducati ponavadi močnejši od Honde, zmagi izgubil le za las. “Ti dve stezi nam ustrezata bolj, kot pretekli dve,” je pojasnil Italijan. “Marc je letos precej napredoval. Z njim smo se trdo borili v Katarju in Mugellu, ki sta bili ponavadi Ducatijevi stezi. Prihajajoči stezi sta zelo podobni. Toda v Katarju in Mugellu smo zmagali le za nekaj tisočink. Dati moramo vse od sebe, če želimo, da prvenstvo ostane odprto,” je še dodal.