Marquez napoveduje tesen obračun za zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2018 .

Aktualni svetovni prvak Marc Marquez, ki bo dirko za VN Nizozemske začel s prvega mesta, napoveduje zelo tesen obračun za zmago na dirki, saj je na kvalifikacijah prvih deset dirkačev ločilo manj, kot štiri desetinke sekunde. Španec je do najboljšega štartnega izhodišča prišel z majhno prednostjo 0.041 sekunde pred Calom Crutchlowom, ta pa je bil 0.059 sekunde hitrejši od Valentina Rossija.

“Na dirki bomo verjetno vozili v skupini, saj je na tem dirkališču težko voditi na vseh krogih od štarta do cilja,” je povedal Španec, ki je dosegel svoj 75. najboljši štartni položaj. “Tekom dneva bomo morali spremljati tudi vreme in veter, ter izbrati prave gume. Ves konec tedna smo se osredotočali na priprave na dirko. Na kvalifikacijah z novo gumo nisem imel najboljšega občutka, ko pa se je guma malce obrabila, sem dobil tudi boljši občutek. Vedeli smo, da je najpomembnejše, da vse prilagodimo čim boljšemu tempu na dirki, vendar pa so se pogoji precej spreminjali čez dan. Na kvalifikacijah je bilo vetrovno in s tem malce težje. Motor se je tresel in težko je bilo voziti konstantne čase.”

Marquez je na prostih treningih preizkusil vse tri zmesi zadnje gume, toda katero bo uporabil na dirki se še ni odločil. “V petek je bila trda guma počasnejša, vendar pa smo imeli tudi drugačne nastavitve. Motor je deloval precej bolje in tempo je bil podoben na vseh treh zmeseh gume. Izbira bo težka. Na jutranjih ogrevanjih bomo imeli zadnjo priložnost za preizkus gum, potem pa se bomo odločili pred dirko,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish