Marquez namignil, da bo ostal pri Hondi

Avtor prispevka: , objavljeno 14. decembra 2017 .

Marc Marquez je utišal ugibanja, da naj bi ob koncu prihodnje sezone zapustil moštvo Honde. Aktualni svetovni prvak bo s Hondo v razredu MotoGP nastopal šesto sezono, letos pa je z japonskim proizvajalcem osvojil že četrti naslov svetovnega prvaka najvišjega razreda motociklizma. Njegova pogodba se ob koncu sezone 2018 izteče, toda 24-letni Marquez je dejal, da ne potrebuje dodatne motivacije, ki jo prinese menjava moštva, saj po njegovi besedah še vedno uživa sanjsko sodelovanje z najboljšim proizvajalcem motociklov razreda MotoGP.

“Motivacija ostaja nespremenjena,” je povedal. “Želim se še naprej izboljševati in učiti iz preteklih napak. Če bom še naprej zmagoval, bo moja motivacija ostala takšna, kot je.

Sanjal sem, da bi dirkal za najboljšega proizvajalca motociklov in v teh sanjah še vedno uživam. Ne iščem nove motivacije, saj ta trenutek ne potrebujem nikakršne vzpodbude. Ko se preseliš v drugo moštvo, to storiš zato, ker to potrebuješ,” je še dodal med sponzorskim dogodkom v Madridu.

Oba z moštvenim kolegom Danijem Pedroso sta izpustila zadnje neuradno testiranje v Jerezu, saj sta bila zadovoljna z uradnim testiranjem v Valenciji, prejšnji mesec. A šestkratni svetovni prvak opozarja, da bo realna ocena napredka mogoča šele januarja, ko bo v Sepangu potekalo testiranje.

“Priprav na novo sezono pravzaprav še nismo zares začeli, saj v teh mesecih v tovarni pridno delajo in veliko stvari se še lahko spremeni,” je pojasnil. “Z inženirji smo ves čas na vezi, obiskal sem tudi tovarno na Japonskem, kjer sem preveril, kako napredujemo. Vedno se najde kakšna malenkost, ki jo je treba izboljšati in vedno nam to tudi uspe. Prvi vtis v Valenciji je bil dober, toda z oceno moramo počakati, dokler ne bomo motocikla preizkusili na stezah, ki nam ponavadi povzročajo največ težav,” je še dodal.

 

Želiš super koledar Marc Marquez 2018? Pohiti in oddaj naročilo TUKAJ!

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish