Marquez: Najpomembneje je da sva oba nepoškodovana

Avtor prispevka: , objavljeno 28. oktobra 2018 .

Marc Marquez je trčenje z Johannom Zarcojem označil kot čisto dirkaško nesrečo zanj je najpomembneje, da sta oba končala nepoškodovana. Za aktualnega svetovnega prvaka je to prvi odstop po dirki v Silverstonu lansko sezono. Dirkača sta trčila pri visoki hitrosti ob začetku šestega kroga, ko je francoski dirkač zadel v zadek aktualnega svetovenga prvaka. Dirkač Tech 3 Yamahe se je skotalil po travi, Marquez pa je s poškodovanim motociklom zapeljal v garaže in odstopil.

Po dirki je Španec povedal:

“Ko sem bil na motociklu nisem točno razumel kaj se je zgodilo. Po resnici povedano sem bil sprva zelo jezen, saj sem čutil, me je nekdo zadel v zadek. Nisem mogel nadaljevati z dirko, saj je bil moj sedež popolnoma polomljen, tako, da je bilo nemogoče nadaljevati. Dobro je, da se popolnoma zlomil, saj bi lahko postalo zelo nevarno. Ko sem prišel v garažo sem videl posnetek in razumel kaj se je zgodilo. Bila je povsem dirkaška nesreča.”

“To je zelo hiter del steze, Miller je bil tik pred menoj. Pri več kot 300 km/h sem zaviral celo nekoliko pozno. Želel sem še nekoliko močneje zavirati, ko sem začutil kontakt od zadaj. Zarco je izkoristil zavetrje dveh dirkačev in se zelo približal. Seveda lahko rečeš, da bi moral mislti na učinek zaveterja, toda to je povsem dirkaška nesreča. Že sem govoril z njimi. Zelo sem srečen, da sva oba ostala nepoškodovana, to je najpomembneje.”

Za Marqueza je ta nesreča prišla dirko po tem, ko je na prejšnji dirki osvojil naslov svetovnega prvaka.

“Danes sem imel ritem za zmago. Bil sem povsem osredotočen, lahko bi se boril za zmago. Vodil sm prva dva ali tri kroga nato sem si rekel, da se vrnem nazaj v skupni ostalih dirkačev. V četrtem zavoju sem nato zapeljal nekoliko široko, da ne bi bil spredaj. Nato pa se je zgodil padec. Nisem imel sreče toda, če bom bi lahko naslednjo sezono ponovno osvojil naslov na japonskem nato pa v Avstraliji dirko ponovno končal s padcem bi to takoj podpisal.”

Hitro dirkališče na Phillip Islandu pomeni tudi več možnosti za takšne strašne padce. Toda Marquez je mnenja, da je to del šova.

“Večina dirkačev bo na vprašanje o njihovem najljubšem dirkališču zavoju omenila kakšen hiter zavoj ali hitro dirkališče, ker takrat še bolj uživamo. Je pa bolj nevarno. To pa zato, ker vemo, da ima majhna napaka lahko velike posledice. To je eno mojih najljubših dirkališč, je pa res, da padec tu ponavadi pomeni poškodbo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish