MARQUEZ: Najlažje bi bilo, če bi NEHAL DIRKATI za sezono ali dve

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2021 .

Marc Marquez je priznal, da letos, vse od njegove vrnitve po 9-mesečni odsotnosti, ne uživa na dirkah MotoGP, temveč trpi, toda iz najtežjega obdobja kariere črpa motivacijo.

Zlom desne roke in predhodna operacija vezi desne rame je na dirkaču Honde pustila posledice, ne le psihične, temveč tudi fizične, katere Španec čuti v vsakem ovinku vsakega kroga vsake dirke na motociklu. “Predstavljajte si, da ste žejni. Enostavno brez razmišljanja sežete po kozarcu vode in se odžejate, povsem avtomatsko. Jaz pa moram pred vsakim zaviranjem misliti na to, v kakšnem položaju moram držati roko, da ne čutim bolečine,” je pojasnil in dodal, da se tekom vsakega dirkaškega konca tedna privadi na nov položaj, ki postane skoraj podzavesten. “Toda zaradi tega ne morem voziti povsem instinktivno, saj je bolečina prisotna v vsakem primeru zaradi nepričakovanih premikov.”

Marquez je upal, da bo med poletnim premorom imel manj težav z bolečinami, a ga je v Spielbergu pričakal hladen tuš. “Po poletnem premoru sem se vrnil z visokimi pričakovanji, saj sem imel doma pri treningu dober občutek. Toda prišli smo na najbrž najslabšo možno stezo, z ovinki, ki obremenjujejo deno stran dirkačevega telesa. Seveda je po visokih pričakovanjih razočaranje toliko večje, ko ne dosežeš svojega cilja, vendar pa sem zdaj motiviran bolj, kot kdaj prej, saj sem se prvič v karieri znašel v težkem položaju. Šele v težkih situacijah pokažeš svoje potencial. Ko gre dobro, je vsak vesel, zadovoljen in hiter, toda v težkih trenutkih se moraš boriti.

Najlažje bi bilo, če bi vzel premor in bi se vrnil čez eno ali dve sezoni, toda to ni moj stil. Moj stil je, da se kljub trpljenju poskušam izboljšati in vrniti, ter začeti uživati na motorju. Zdaj ne uživam, ampak trpim.”

Šestkratni svetovni prvak pa pravi, da je najtežja preizkušnja verjetno že za njim. “Oktobra ali novembra nisem mogel držati steklenice vode. Imel sem težave pri premikanju roke, nisem mogel niti jesti in bal sem se, da nikoli več ne bom imel normalne roke.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish