Marquez načrtuje šokantno vrnitev v Jerezu

Avtor prispevka: , objavljeno 22. julija 2020 .

Marc Marquez, ki si je na nedeljski dirki razreda MotoGP zlomil desno roko, razmišlja o senzacionalno vrnitvi že ta konec tedna.

Dirkač Honde si pri padcu k sreči ni poškodoval živčevja, zato je pričakovana doba okrevanja precej krajša, a kljub temu naj bi po mnenju zdravnikov moral izpustiti vsaj nedeljsko dirko za VN Andaluzije v Jerezu, vrnil pa bi se lahko v začetku prihodnjega meseca na dirki v Brnu.

Toda aktualni svetovni prvak, ki je na nedeljski dirki dokazal, da se ne predaja zlahka, je zdaj po poročanju španskih medijev šokiral in razkril, da želi nastopiti že ta konec tedna, saj bi s tem omejil izgube točk v letošnji natrpani in za zdaj kratki sezoni. Do zdaj je namreč potrjenih le 13 dirk, možni pa sta se dodatni dirki na Tajske in v Maleziji.

Marquez bo v naslednjih dneh še preučil, ali je nastop na dirki smotrna, dokončna odločitev pa bi lahko padla šele v soboto pred kvalifikacijami.

Honda je dva dni po poškodbi napovedala, da Marqueza na dirki ne bodo nadomeščali, kar namiguje na možnost, da so pustili odprta vrata tudi za njegovo vrnitev.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish