Marquez na testiranjih rešil težave z zadnjih dirk

Avtor prispevka: , objavljeno 7. avgusta 2018 .

Marc Marquez je bil s testiranju v Brnu zadovoljen, saj je z novimi deli, ki jih je pripravila Honda, našel rešitve za nekatere težave, s katerimi se je ubadal na zadnjih dirkah. Španec je dirko za VN Češke končal na tretjem mestu, za dirkačema moštva ducati, na testiranjih pa je z novimi deli bil najhitrejši. Tekom testnega dne je preizkusil kar štiri različice motocikla RC213V, med katerimi je bila ena izmed šasij obarvana v črno barvo. Aktualni prvak je zanikal, da je šlo za prototip motorja za prihodnjo sezono, a je potrdil, da so preizkušeli tudi nekaj delov za prihodnjo sezono, kakor tudi za prihajajoče dirke. Nekatere izboljšave bodo uporabili že ta konec tedna na VN Avstrije.

“Preizkusil sem nekaj dobrih novosti, ki so mi bile zares všeč,” je povedal. “Z nekaterimi deli smo uspeli rešiti težave, ki smo jih imeli na zadnjih dirkah. Ne moreš pridobiti kar pol sekunde na krog, a vsaka malenkost šteje in se pozna še posebej na koncu dirke. Vozili smo s prototipom, kakršnega smo imeli v Barceloni, toda to ni bil motor za prihodnjo sezono, temveč so bili na njemu deli za letošnje dirke.

Nekateri deli so se dobro izkazali zato jih bomo uporabili že v Avstriji, (testni dirkač Hiroshi) Aoyama pa je z njimi odpeljal nekaj krogov in še enkrat preveril, če je vse tako, kot mora biti. S črnim motociklom sem le enkrat zapeljal na stezo, toliko, da sem preveril, če je vse vredu.”

Honda se je na testiranju posvečala predvsem prednji gumi, saj je Marquez želel odgovore, kako so lahko dirkači Ducatija in Yamahe vozili z mehko prednjo gumo. “Ugotoviti moramo, zakaj lahko drugi dirkači uporabijo mehko prednjo gumo, mi pa moramo voziti s trdo,” je pojasnil. “Včasih, ko so temperature visoke, imamo težave. Zato smo tudi izkoristil opoldanski čas, ko je bila steza segreta na 55 stopinj, saj želimo najti odgovore.”

Dani Pedrosa je imel na dirki še več težav, a na testiranju je postavil tretji čas. “V pogojih, kakršni so bili na stezi danes, sem lahko hiter,” je pojasnil po ponedeljkovem testiranju. “Ko steza ne nudi veliko oprijema, imam težave z drsenjem zadnje gume sredi ovinkov in to je glavni razlog. Včeraj je bilo težko, nisem našel oprijema, danes pa je bilo prav nasprotno,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish