Marquez na Sachsenringu vozil z mislijo na padec v Austinu

Marc Marquez Honda 10 zmaga na Sachsenringu
Avtor prispevka: , objavljeno 8. julija 2019 .

Marc Marquez je na VN Nemčije zmagal in zabeležil deseto zaporedno zmago na dirkališču Sachsenring. Španec je priznal, da ga je preganjala misel na padec v Austinu, kjer je bil letos poražen prvič po šestih letih. Dirkač Honde je v nedeljo v cilj pripeljal z nekaj več kot štirimi sekundami prednosti in po dirki pojasnil, da ni želel ponoviti padca, ki ga je v Teksasu stal zmage. “Imel sem načrt in se ga držal,” je pojasnil. “Načrtoval sem, da bom na dirki vodil od štarta do cilja. V prvih dveh krogih sem želel ogreti gume in šele v tretjem peljati hitreje, kar sem tudi storil. Na vso moč sem vozil prvih deset krogov, nato za deset krogov popustil in pazil na gume, v zadnjih desetih krogih pa bi lahko vozil hitreje, a sem pomislil na Austin in si dejal, da ni pomembna velika prednost. Potreboval sem le tri ali štiri sekunde, katere sem nato poskušal držati.

Nisem želel povečevati prednosti, kot v Argentini.”

Marquez je bil v preteklosti pogosto deležen kritik, saj je pogosto vozil na vse ali nič. Toda v zadnjih sezonah je pri najem najbolj opazna sprememba ravno ta, da dirka precej bolj premišljeno. Tako je bilo tudi v Assnu, kjer ni lovil zmage. “V Assnu je Yamaha imela zmagovalni motocikel, tu pa je bila to Honda. Na motorju sem se počutil zares dobro, zato sem izkoristil prednost. Zelo dobro je, da smo blizu vrha tudi, ko smo v težavah. Ko pa imamo majhno prednost in imam dober občutek, poskušamo zmagati.”

Sedemkratni svetovni prvak je z zmago v Nemčiji svojo prednost v točkovanju prvenstva povečal na 58 točk pred Andreo Doviziosom, ki je na Sachsenringu dirko končal na petem mestu. “Steza nam leži, zato sem računal na zmago in upal, da bo Dovi tretji ali slabši, zato sem tudi v četrtek dejal, da lovim 50 točk prednosti. 58 točk je lepa prednost, toda do konca sezone je še več kot polovica dirk. Zdaj si moramo odpočiti in razmisliti o drugi polovici sezone, ki ne bo lahka,” je še dodal.

Foto: Honda