Marquez na nepričakovano operacijo roke, v Brnu bo namesto njega dirkal Bradl

Avtor prispevka: , objavljeno 4. avgusta 2020 .

Honda je potrdila, da bo Marc Marquez izpustil dirko za VN Češke v Brnu, potem ko je v ponedeljek nepričakovano moral opraviti še eno operacijo zloma desne roke. Namesto aktualnega svetovnega prvaka bo dirkal testni dirkač Honde, Stefan Bradl.

Marquez je na dirki v Jerezu padel in si zlomil desno roko, dva dni kasneje pa je prestal operacijo, kjer so na mesto zloma z 12 vijaki namestili ploščico iz titana. Španec je poizkusil nastopiti že takoj naslednji konec tedna na VN Andaluzije in je celo prestal zdravniški pregled, ki je vključeval 40 sklec, ter odpeljal 28 krogov na prostih treningih, nato pa vendarle preklical nastop zaradi izgube moči v komolcu poškodovane roke.

Honda in Marquez sta načrtovala veliko vrnitev v Brnu in še v nedeljo je osemkratni svetovni prvak na svojih profilih na socialnih omrežjih delil posnetek vadbe v fitnesu, v ponedeljek pa je moral na operacijo, saj je prekomerna obremenitev povzročila zlom ploščice, ki naj bi zlomljene kosti držala na mestu.

S tem bo moral izpustiti še eno dirko, zaradi česar bi, v primeru tretje zaporedne zmage Fabia Quartararoja, v točkovanju svetovnega prvenstva na preostalih 11 dirkah lovil zaostanek 75 točk.

 

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj