Marquez: Moral sem mimo Rossija

Avtor prispevka: , objavljeno 20. avgusta 2016 .

Marc Marquez je po kvalifikacijah za VN Češke dejal, da ni imel druge izbire, kot da v svojem hitrem krogu, s katerim si je zagotovil najboljši štartni položaj za jutrišnjo dirko, prehiti Valentina Rossija. Dirkač Honde je do takrat vodilnega Jorgeja Lorenza prehitel za četrt sekunde, toda vedel je, da mora mimo Italijana, ki se je pripravljal na svoj hiter krog.

“Po pravici povedano, nisem pričakoval tega najboljšega štartnega mesta,” je priznal Marquez. “Pričakoval sem, da bom nekje v prvi štatni vrsti, saj je bil Lorenzo daleč pred mano. Odpeljal sem opoln krog. Na četrtem treningu smo naredili velik korak naprej z nastavitvami. Motor je bil precej boljši. V zadnjem krogu sem vozil povsem na meji in imel sem nekaj sreče. Valentino je vozil pred mano, tako da sem lahko v njegovem zavetrju peljal še nekoliko hitreje. Videl sem, da se Valentino pripravlja na zadnji krog in si dejal, da preprosto moram mimo.”

Lorenzo je lahko ob koncu le obžaloval svoj zadnji krog, v katerem je naredil napako. “Mislil sem, da se bom v zadnjem krogu izboljšal, nisem pa pričakoval, da bo Marc toliko pridobil,” je dejal Lorenzo. “Marc je odpeljal zelo dober krog. Nisem pričakoval da se bo spustil v do 54.5. Sam sem bil preveč agresiven. Zaviral sem preveč in prepozno, tako da sem izgubil preveč hitrosti. Tudi zadnja guma je bila malce slabša, kot prva. Marc je odpeljal impresiven krog, toda zadovoljen sem z drugim mestom. Imam dobre nastavitve, s katerimi bom na dirki lahko držal konstanten tempo skozi celo dirko,” je še dodal dirkač Yamahe.

Foto: Honda