Marquez: Lanski poraz mi je prinesel letošnjo zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 16. oktobra 2016 .

Najmlajši petkratni svetovni prvak Marc Marquez je letošnji uspeh pripisal težki lanski sezoni, v kateri se je naučil nekaj pomembnih lekcij. 23-letni Španec je že tretjič postal svetovni prvak v najvišjem razredu motociklizma, v katerem sicer nastopa četrto sezono, hkrati pa je postal tudi najmlajši trikratni prvak razreda MotoGP. Ključ do njegovega uspeha pa je bolj umirjen pristop, z manj tveganji.

“Na začetku sezone smo imeli ogromno težav,” je po osvojenem naslovu povedal Marquez. “Toda verjeli smo, da nam lahko uspe in se nismo predajali. Letos smo spremenili pristop in sem vozil bolj umirjeno. V nekaterih trenutkih sem vozil bolj na meji in sem bil vedno hitrejši. Lani sem imel nekaj težav, začutil sem pritisk in na koncu sezone ostal brez naslova. Letos pa sem se vrnil še močnejši, kar je najpomembneje.”

Marquez je letos zmagal na petih dirkah, in točke osvojil na vseh ostalih do Motegija, do konca sezone pa so še tri dirke. Lani je zmagal na prav toliko dirkah, toda ob njih je na kar šestih dirkah odstopil in se tako sam izločil iz boja za naslov. “Lanska sezona je bila res težka. Moral sem razumeti, zakaj sem ostal brez naslova. Vozil sem po svoje, toda nekateri v moštvu so me opominjali, da je včasih bolj pomembno konstantno dirke končati v točkah. Tega lani še nisem razumel, zato sem izgubil lanski naslov. Toda naučil sem se najpomembnejšo lekcijo v življenju in letos uporabil te izkušnje. Seveda je bilo v nekaterih trenutkih treba tvegati in v teh primerih sem dirko končal na stopničkah ali zmagal.”

Toda zdaj, ko je naslov varno v žepu, je svetovni prvak letošnje sezone za zadnje tri dirke napovedal: “Mislim, da se bo zdaj vrnil stari Marc Marquez!”

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish