Marquez: Lahko smo srečni

Avtor prispevka: , objavljeno 13. septembra 2018 .

Marc Marquez je dejal, da je ima srečo, saj je moštvo Ducatija svojo formo dvignilo šele v drugem delu sezone. Italijansko moštvo je dobilo zadje tri dirke (Brno, Spielberg in Misano), toda slabši začetek sezone obeh njihovih dirkačev je pomenil, da si je Španec privozil prednost, ki se zdi neulovljiva. Španec je tako dejal:

“Na našo srečo je Ducati letos močen šele v drugem delu sezone. Trenutno ima 67 točk prednosti pred Doviziosom, ki jih moram nadzirati. Če vsako dirko pridobi pet točk smo še vedno prvi.”
Španec verjame, da je bila njegova Honda RC213V najmočnejši paket na začetku sezone, sedaj pa naj bi jih Ducati GP18 prehitel.
“To je težko razumeti. Vedno je tako, da ima sosed lepši vrt. Toda tega ne moreš takoj vedeti, saj ne voziš tistega motocikla. Sedaj je najboljši motocikel Ducati. Je pa to odvisno tudi od vsakega dirkališča posebej.”
Z njim se strija tudi moštveni kolega Dani Pedrosa, ki pravi, da je glavna prednost Ducatija močno pospeševanje.
“Trenutno imajo določeno prednost. Njihov motocikel je super hiter, še posebej na ravnini. Tam so precej boljši od ostalih.”
Napredek Ducatija je pohvalil tudi zmagovalec dirke v Misanu Andrea Dovizioso. To je bila prva zmaga Ducatija na tem dirkališč po letu 2007, na vprašanje ali je njihov motocikel trenutno najhitrejši je odgovoril:
“Nihče ne ve točno. Mogoča ja, mogoče ne. Seveda smo se izboljšali, saj smo hitri tudi tam, kjer v preteklosti nismo bili. Toda edina Ducatija v ospredju sva jaz in Jorge. Ostali imajo običajno nekaj težav.”
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish