Marquez: Krilca bodo ostala, dokler so dovoljena

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2016 .

Marc Marquez je na svoji Hondi na testiranjih v Jerezu preizkusil konfiguracijo šestih krilc. Čeprav med dirkači ti aerodinamični dodatki žanjejo mešane občutke, pa Španec pravi, da se v njih skriva nekaj potenciala, predvsem pa je prepričan, da jih bomo na motorjih videvali, dokler ne bodo prepovedana.

“Danes smo preizkusili veliko različnih stvari,” je povedal po včerajšnjem dnevu testiranj. “Od jutra do zadnje ure sem lahko odpeljal veliko krogov. Z občutki sem zadovoljen.

Preizkusili smo številna različna krilca, ki se vsaka obnašajo drugače. Toda v njih se skriva nekaj potenciala. Zdaj ko se je razvoj na tem področju začel, se ne bo končal, dokler ne bodo krilca prepovedana, zato bo treba nekaj ukreniti na tem področju.

Za zdaj pa nam pravila to dovoljujejo in poskušamo najti nekaj prednosti na aerodinamičnem področju.”

Marquez je tekom dneva preizkusil tudi tri različice prednje gume. Čeprav je bil na koncu najhitrejši, pa meni, da nobena izmed preizkušenih zmesi ni bila boljša od tiste, ki jo je uporabil na dirki.

“Prednja guma je tu delovala dobro ves konec tedna,” je povedal. “Morda je bila malce premehka, saj so bile temperature nekoliko višje. Izmed treh preizkušenih zmesi mi ena ni bila všeč, ena ni bila slaba, zadnja s katero sem vozil pa je bila podobna tisti, s katero sem dirkal v nedeljo. Tista z dirke pa je bila tudi najboljša.”