Marquez jutri cilja na stopničke

Avtor prispevka: , objavljeno 15. oktobra 2016 .

Marc Marquez bo jutri na VN Japonske ciljal predvsem na uvrstitev med prve tri, namesto da bi tvegal padec v boju za zmago. Španec lahko že jutri 52 točk prednosti pretvori v svoj peti naslov svetovnega prvaka, vendar je eden izmed pogojev ta, da v cilj pripelje kot zmagovalec.

Čeprav je bil najhitrejši na tretjem ter četrtem prostem treningu in je prvo štartno mesto na kvalifikacijah zgrešil le za las, ko je moral v zadnjem poizkusu prekiniti hitri krog zaradi rumenih zastav ob padcu Cala Crutchlowa, se dirkač Honde ne bo vozil na meji padca, da bi zmagal. “V tem trenutku pričakujem tesen boj z dirkačema Yamahe, ki sta kot kaže tokrat najhitrejša,” je ocenil Španec. “V boju je še nekaj drugih dirkačev, vendar sta Yamahi najmočnejši, tako kot lani. Toda letos sem bolj zadovoljen, saj jima lahko sledim.

Bomo videli, toda moj cilj je predvsem, da dirko končam na stopničkah in ne da zmagam.”

Marquez pa kljub temu vidi priložnost za morebitno zmago, saj je njegova forma na simulacijah dirk bila nekoliko boljša. “To dirkališče je eno izmed tistih, ki nam v sezoni najmanj ustrezajo, pa vendar smo blizu vrha, z le majhnim zaostankom, naši krogi pa so konstantni. Na simulaciji dirke sem imel še nekoliko boljši občutek. Z novimi gumami imam sprva nekaj več težav na zaviranjih, toda ko se guma malce obrabi, imam boljši občutek. Bomo videli, kakšno bo jutri vreme, saj so Yamahe v toplejših pogojih nekoliko močnejše, v hladnejših pa sem imel boljši občutek jaz,” je dodal.

Foto: Honda