Marquez jezen nase zaradi “nepotrebnega” odstopa

Avtor prispevka: , objavljeno 16. maja 2021 .

Marc Marquez je po dirki za VN Francije dejal, da je zaradi drugega padca na dirki v Le Mansu, ki je končal njegovo dirko, jezen nase, saj se je zgodil povsem po nepotrebnem zaradi pomanjkanja koncentracije.

Dirkač Honde je ob koncu petega kroga, ko so dirkači zaradi dežja menjali motocikle, prevzel vodstvo na dirki, a so upi po senzacionalni zmagi na tretji dirki po njegovi devetmesečni odsotnosti padli v vodo, ko je padel v devetem krogu. Španec je pobral motocikel in se vrnil v dirko, z dobrim tempom pa se je do 18. kroga prebil do enajstega mesta, ko je še enkrat padel in končal dirko.

https://twitter.com/MotoGP/status/1393982370773143552

Šestkratni svetovni prvak MotoGP je dejal, da je pred padcem razmišljal, da bi še enkrat zapeljal v bokse po gume za suho stezo, pri tem pa ni bil osredotočen na pogoje na stezi, zato je bil zaradi padca nad sabo zelo razočaran. “Jezen sem nase, ker je bil drugi padec povsem nepotreben,” je priznal. “Razmišljal sem o drugih stvareh, o položaju na motociklu, nisem pa bil pazljiv na pogoje na stezi. Kljub temu pa je bil ta dirkaški konec tedna poln pozitivnih stvari.”

Marquez je dejal, da pri menjavi motocikla izbira srednje trde zadnje gume ni bila idealna za razmere, ki so v tistem trenutku vladale na stezi, a bi imel kasneje določeno prednost, ko se je steza pričela sušiti.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish