Marquez je zadovoljen z ramo, precej manj s formo Honde

Avtor prispevka: , objavljeno 24. februarja 2019 .

Aktualni svetovni prvak Marc Marquez je po prvem dnevu testiranj v Katarju dejal, da je njegova rama, katero so mu operirali decembra lani, že skoraj povsem zaceljena in mu že omogoča normalen slog vožnje. Toda Honda je po besedah Španca padla v zaostanek za Ducatijem in Yamaho.

“Vesel sem zaradi svojega fizičnega stanja, saj smo od testiranja v Maleziji močno napredovali,” je povedal. “Še vedno čutim nekaj bolečine na nekaj delih, toda moč se mi je povrnila. Kot kaže zdaj lahko vozim tako, kot ponavadi,” je povedal dirkač Honde, ki je dan končal več kot sekundo za Maverickom Vinalesom, najhitrejšim dirkačem dneva.

Po manjšem padcu je bil njegov čas šele deseti najboljši, medtem ko so na prvih sedmih mestih prevladovali dirkači Yamahe in Ducatija. “Steza je nudila vse več oprijema, toda imeli smo nekaj težav z nastavitvami, kar pomeni, da nas čaka nekaj dela. Ugotoviti moramo, kakšne težave imamo, saj so dirkači Ducatija in Yamahe daleč pred nami. Res, da imamo na tej stezi ponavadi težave, res pa je tudi, da imamo na voljo še dva dneva, toda ubrati moramo drugačen pristop, če se jim želimo približati,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish