Marquez je z dominanto zmago želel poslati sporočilo tekmecem

MotoGP: Marc Marquez je načrtoval dominantno zmago v Jerezu
Avtor prispevka: , objavljeno 5. maja 2019 .

Marc Marquez je v Jerezu načrtoval dominantno zmago, s katero je po odstopu v Austinu tekmecem poslal sporočilo, da njegova samozavest ostaja neokrnjena. Aktualni svetovni prvak je na dirki v Austinu vodil z ogromno prednostjo, ko je po težavi z motorjem padel in odstopil.

Dirkač Honde je takoj po štartu povedel in po desetih krogih dirke nabral sekundo prednosti, to pa je po odstopu Fabia Quartarara, najbližjega zasledovalca do 14. kroga, povečal celo do štirih sekund, nato pa je malce umiril svoj tempo in slavil zmago z 1.6 sekunde prednosti. Sedemkratni svetovni prvak je dejal, da je želel odpeljati podobno dirko kot v Argentini in Austinu, saj je želel tekmecem poslati sporočilo.

“Načrtoval sem pobeg,” je povedal. “Ko sem videl sonce in da so temperature na stezi dobre, sem želel odpeljati dirko kot v Argentini in Austinu. Tako sem tekmecem želel pokazati, da sem sicer naredil napako v Austinu, vendar pa je moja samozavest neokrnjena. Vesel sem teh 25 točk, ter dejstva, da znova vodimo v prvenstvu.”

Marquez je imel v prvih krogih dirke za sabo odličnega Quartarara, ki je presenetljivo lahko držal tempo, ki ga je narekoval dirkač Honde. Toda Marquez je pričakoval, da bodo razlike med dirkači v prvem delu dirke majhne, zato ga hitrost Francoza ni presenetila. “Vedel sem, da bomo v prvih desetih krogih dirke vozili v skupini. Kot vodilni sem lahko pazil na svoj ritem, linije in se nisem ubadal s tem, kdo je za mano. Na začetku so vsi hitri, ker so gume še neobrabljene. Toda ko gume začnejo izgubljati oprijem, sem čutil, da sem lahko hitrejši.

Yamahini dirkači so bili v soboto hitri, ker so vozili na novih gumah. Na nerabljenih gumah so vedno hitri, toda ko se te po nekaj krogih obrabijo, sam dobim boljši občutek.”

Španec je na jutranjih ogrevanjih pred dirko doživel neljubi dogodek, ko je kazalo, da je prišlo do nove okvare njegovega motocikla. Toda po dirki je pojasnil, da ni šlo za okvaro, temveč za nesporazum. “Šlo je za nesporazum v garaži. Preverjal sem motocikel, ker se mi je noga ujela med prestavno tačko in stopalko. Noge nisem mogel premakniti, zato sem tudi padel. Vendar pa ni šlo za okvaro, ampak nesporazum,” je še enkrat pojasnil.

Foto: Honda