Marquez je v Avstriji potreboval protibolečinsko injekcijo

Avtor prispevka: , objavljeno 17. avgusta 2021 .

Marc Marquez je zaradi bolečin v desni roki, pred nedeljsko MotoGP dirko za VN Avstrije, potreboval protibolečinsko injekcijo. Dirkač Honde se je vse do 25. kroga sicer 28 krogov dolge dirke boril za zmago, a je po menjavi motocikla na namočeni stezi med vodstvom padel, dirko pa naposled končal na 15. metu.

Španec je prvič pokazal dobro formo tudi na dirkališču, ki sicer obremenjuje desno stran dirkača, po dirki pa je priznal, da si je moral vbrizgati protibolečinsko zdravilo, katerega ni potreboval le na VN Nemčije, kjer je zmagal, ter na VN Štajerske.

“Razen v Nemčiji, kjer nisem imel težav z roko, ter prejšnji konec tedna, sem potreboval protibolečinsko injekcijo. Praktično na vseh preostalih dirkah,” je priznal Marquez, ki je dodal, da se zdravila sicer poslužuje zelo nerad, saj naslednji dan čuti močnejše posledice. “Na dirki je nekoliko v pomoč, čeprav še vedno čutiš bolečino, pa imaš več moči.”

Šestkratni svetovni prvak razreda MotoGP je bil, kljub padcu, z dirko zadovoljen, saj je kazal dobro formo na suhi stezi.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish