Marquez je priznal, da je želel preveč

Avtor prispevka: , objavljeno 4. septembra 2016 .

Španec Marc Marquez je po dirki v Silverstonu dejal, da je v zadnjih krogih dirke tvegal ogromno, saj je bil prepričan, da lahko pride do drugega mesta. Dirkač Honde je kmalu po ponovljenem štartu ujel vodilne dirkače in se nato vso dirko vozil na dosegu drugega mesta, medtem ko je Maverick Vinales zbežal na neulovljivo oddaljenost.

Po vročem dvoboju z Valentinom Rossijem za tretje mesto je Marquez kmalu ujel Cala Crutchlowa na drugem mestu in se podal v boj z njim, toda v ovinku Stowe je naredil napako, padel na peto mesto, do konca dirke pa se je lahko prebil le do četrtega mesta. Po dirki je priznal, da je vozil preveč “na silo” saj bi lahko do drugega mesta prišel tudi z manj tveganja. “Osredotočal sem se na Rossija, saj je moj glavni tekmec za naslov, nato pa sem začel napadati,” je dejal Španec. “Morda sem napadal preveč, tvegal sem preveč, vendar sem prepričan, da bi bil danes lahko drugi. Zato sem tudi dal vse od sebe, vendar sem dva kroga pred koncem naredil napako in izgubil veliko mest.”

Vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva pa je priznal, da se je prav tako uštel pri izbiri gum za dirko, saj je izbral mehkejšo prednjo gumo, ki mu je začela povzročati težave že po štirih krogih. “Na začetku dirke bi bil lahko malce hitrejši, toda težava je bila v tem, da sem po štirih krogih začutil, da sem se z mehko prednjo gumo uštel,” je povedal. “Bila je premehka, zato sem moral v ovinkih ves čas voziti po komolcih, da sem jo rzabremenil.”

S tem, ko je v cilj pripeljal na četrtem mestu, torej eno mesto za Rossijem, je v prvenstvu proti dirkaču Yamahe izgubil tri točke, tako da ima šest dirk pred koncem sezone zdaj 50 točk prednosti.

Foto: Honda