Marquez je najprej pomislil na njegov položaj v prvenstvu

Avtor prispevka: , objavljeno 27. avgusta 2017 .

Marc Marquez je izdal, da je bila njegova prva misel ob okvari pogonskega agregata v Silverstonu ta, da bo izgubil vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva. Marquezova Honda se je pokvarila v 14. krogu, ko je vozil na tretjem mestu za Valentinom Rossijem in Andreo Doviziosom. Slednji je pred dirko za Marquezom zaostajal za 16 točk, kasneje pa je zmagal in po zaslugi odstopa Marqueza prevzel vodstvo v prvenstvu z devetimi točkami prednosti, medtem ko je do konca sezone še šest dirk.

“V trenutku okvare nisem razmišljal o tem, kaj se je zgodilo ali kaj je okvaro povzročilo, temveč sem pomislil na prvenstvo,” jepovedal Marquez. “Pred dirko smo imeli majhno prednost in nikoli je ne želiš izgubiti na takšen način. Toda to je del dirkanja in včasih se pač zgodi. Najpomembneje je, da smo se borili za zmago.”

Pogonski agregat, ki je Marqueza pustil na cedilu, še ni bil rabljen, pred okvaro pa Španec ni čutil nobenega opozorila, da se z njim kaj dogaja. “Motor je deloval popolno, toda na koncu ravnine je preproto odpovedal. Takoj sem stisnil sklopko, saj sem čutil, da je začelo zadnje kolo blokirati in zadnje, kar bi želel je, da poletim pri 300km na uro. Očitno je šlo za mehansko okvaro v agregatu, zdaj pa moramo ugotoviti točno kaj se je zgodilo, saj motor ni bil rabljen. Verjamem, da bo Honda hitro našla odgovore in preprečila ponovitev v bodoče.”

Marquez sicer predokvaro še ni uspel napasti za vodstvo, potem ko je le tega izgubil po štartu, toda aktualni prvak pravi, da je napad pripravljal za konec. “Poskušal sem nadzirati potek dirke tako, da sem malce varčeval prednjo gumo, saj nam ta pri visokih temperaturah povzroča največ preglavic. Tudi tako sem lahko z lahkoto sledil Vinalesu in videl sem, da Valentino sicer vodi, a se ni oddaljeval. Na motociklu sem se počutil dobro, zato sem poskušal pripraviti napad v zadnjih krogih.

Ko me je Dovi prehitel sem videl, da je on tisti, s katerim se borim za zmago, zato sem sledil njemu. Zato sem tudi prehitel Vinalesa takoj, ko ga je prehitel Dovi, ki je vozil zares dobro.

Kljub odstopu ostajam optimističen, saj smo se z Yamahami in Ducatijem borili za zmago,” je še dodal Marquez.

Foto: Honda