Marquez je med lovom na zmago težko odmislil spomine na poškodbo

Avtor prispevka: , objavljeno 20. junija 2021 .

Marc Marquez je po zmagi na VN Nemčije, prvi po Valenciji 2019 od katere je minilo 581 dni, dejal, da je skozi dirko težko ostal osredotočen, saj so ga ves čas preganjali spomini na poškodbo, ki bi ga skoraj stala desne roke.

Španec si je zlomil roko na dirki v Jerezu julija lani, zaradi zapletov pa je potreboval kar tri operacije, od dirk MotoGP pa je bil ločen devet mesecev. Letos je izpustil dirki v Katarju in se z velikimi težavami vrnil na Portugalskem, od takrat pa je počasi okreval in dvigoval formo, vse dokler ni karavana MotoGP obiskala nemškega dirkališča Sachsenring, kjer krog sestavlja deset levih in le trije desni ovinki. Dirkač Honde tu ne pozna poraza vse od nastopov v 125-kubičnem, ter Moto2 razredu, natančneje od sezone 2010, postavitev steze pa mu med okrevanjem omogoča lažjo vožnjo, saj je šibkejša desna roka obremenjena precej manj časa.

Osemkratni svetovni prvak je na dirki povedel v drugem krogu in se vseh preostalih 28 krogov dirke uspešno upiral napadom tekmecev, na koncu pa slavil zmago, ki je prinesla veliko olajšanje. Dejal je, da se je ob nekaj kapljah dežja, ki so padle na stezo, odločil, da bo dal vse od sebe, da poseže po zmagi, za katero pa pravi, da je le začetek njegovega povratka na vrh.

“To je eden izmed najbolj pomembnih in najtežjih trenutkov v moji karieri in danes sem vedel, da se mi ponuja odlična priložnost,” je povedal nekaj trenutkov zatem, ko je skočil z motocikla, medtem ko je zadrževal solze. “Psihično mi ni bilo lahko, saj se vračam iz težkega položaja. Tri ničle zapored, toda danes sem si dejal, da je tisti dan. Pred dirkaškim koncem tedna sem si dejal, da se bom poskušal boriti za stopničke ali pa vsaj ostati blizu vodilnih, za zmago pa sem menil, da imam le majhne možnosti. Vendar so se na dirki pojavili idealni pogoji, zato sem poizkusil. Ko so na stezo v četrtem in petem krogu padale kaplje dežja, sem se odločil, da bo to moja dirka. V tistem trenutku sem dal vse od sebe, ko so se znova pojavile kaplje pa sem poskusil voziti še hitreje, saj sem vedel, da je pravi trenutek za tveganje. Potem je dež pojenjal in začel se je dvoboj z Miguelom (Oliveiro). Vozil je zelo hitro, med tem pa sem težko ostal zbran in osredotočen, saj sem imel pred očmi vse spomine na lansko leto. Toda uspelo nam je in uspelo nam bo tudi v bodoče. Smo v težkem položaju, a bomo poizkusili ostati na istem nivoju.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish