Marquez je bil po dirki “uničen”

Avtor prispevka: , objavljeno 2. maja 2021 .

Marc Marquez je po dirki v Jerezu dejal, da je povsem uničen, potem ko je v soboto na tretjem prostem treningu grdo padel in pri visoki hitrosti trčil v zaščitno ogrado. Španec je moral po padcu v bolnišnico na temeljit pregled, saj je imel težave s spominom, zatem pa je dobil dovoljenje za nastop na dirki. Kljub še enemu padcu na jutranjih ogrevanjih je drugo dirko po svoji vrnitvi končal na devetem mestu.

Dirkač Honde je pojasnil, da je kljub rezultatu zadovoljen z dirkaškim koncem tedna, saj je bilo njegovo fizično stanje boljše, kot na Portugalskem, čeprav je zaradi sobotnega padca čutil bolečine v vratu in mišicah hrbta. “Najpomembnejše je, da sem se ta konec tedna počutil boljše, toda danes, po dirki, sem uničen. Toda zaradi sobotnega padca, ne zaradi roke. Težave imam zaradi mišic v hrbtu in zaradi vratu.

Z dirko sem zadovoljen, čeprav nisem dosegel rezultata, kakršnega bi si želel. Toda fizično sem trpel manj, kot v Portimau. Danes je moj vrat povsem zakrčen zaradi sobotnega padca, toda to je del dirkanja. Žal smo dirko začeli s 14. mesta in v takšnem primeru izgubiš veliko časa. Med dirko sem poskušal voziti hitrejši in v enem delu dirke smo bili z Maverickom Vinalesom in Johannom Zarcom najhitrejši na stezi. Toda zaradi hitrega tempa sem se utrudil in čutil več bolečin, zato sem osem krogov pred koncem več ali manj odnehal z lovom na hitre kroge.

Vesel sem, da sem naredil nov korak naprej pri rehabilitaciji, hkrati pa smo ta konec tedna začeli eksperimentirati z motorjem in ugotavljati, če so na njem potrebne spremembe, kar je pomembno, saj se lahko izboljšamo.”

Karavana MotoGP po dirki ostaja v Jerezu, saj bodo v ponedeljek potekala uradna testiranja, Marquezov testni program pa bo odvisen od fizičnega počutja. “Če se jutri zbudim v dobrem stanju, bom zagotovo odpeljal nekaj krogov na testiranjih,” je pojasnil osemkratni svetovni prvak. “Koliko krogov to bo, še ne vem, mislim pa da kakih 30 ali 40, saj moram videti, kakšno bo moje fizično stanje. Po koncu testnega dne pa ne bom več vozil, dokler ne pridemo v Le Mans. V ponedeljek bom treniral, v sredo pa imam posvet z zdravniki, kjer se bodo odločili o tem, če lahko povečam intenzivnost vadbe doma,” je še pojasnil.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj