Marquez izziva Hamiltona na dvoboj prvakov

Avtor prispevka: , objavljeno 25. avgusta 2019 .

Marc Marquez je prvaka svetovnega prvaka Formule 1, Lewisa Hamiltona, pozval na dvoboj. Oba sta do zdaj osvojila po pet naslovov svetovnega prvaka v razredu MotoGP oziroma F1 in naj bi se pomerila tako na štirih, kakor tudi na dveh kolesih.

“To bi bilo zanimivo,” je dejal Marquez. “Najprej bi se lahko pomerila v dirkalniku F1, potem pa na motociklu, saj vem, da tudi Lewis vozi motor. Včasih se pogovarjava na socialnih omrežjih in videl sem, da je na motorju hiter. Upam, da se bova vsaj srečala. Lani sva bila že blizu, toda zaradi obveznosti se nisva srečala.”

Hamilton je lani preizkusil motocikel razreda Superbike, kasneje v letošnji sezoni pa naj bi se pomeril tudi z Valentinom Rossijem.

Marquez je lani junija že vozil dirkalnik Formule 1, ko je na dirkališču Red Bull Ring v Avstriji opravil testiranje z moštvom Toro Rosso, drugo F1 ekipo Red Bulla. “Odpeljal sem 40 krogov. Šlo je za pravo testiranje. Bil sem kar hiter, toda manjka mi izkušenj. Poznal sem progo, toda zavorne točke so bile drugačne zaradi podtlaka dirkalnika. Na dirkalnik bi se lahko privadil na navadni stezi, vendar pa ne v Monaku.

Na navadni stezi lažje najdeš meje, toda sredi mesta, kot Monako, je to precej težje,” je še pojasnil Marquez.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish