Marquez: Iz sezone 2015 sem se naučil biti konstanten

Avtor prispevka: , objavljeno 6. oktobra 2019 .

Marcu Marquezu je danes uspelo nekaj kar je pred njim le še štirim dirkačem. Postal je namreč peti dirkač v zgodovini, ki je v najmočnejši konkurenci osvojil štiri zaporedne naslove svetovnega prvaka. Skupno je tako že pri osmih naslovih – šest v najelitnješem razredu. S tem se je na večni lestvici prebil na tretje mesto, pred njim sta tako le še Valentino Rossi s sedmimi in Giacomo Agostini z osmimi naslovi.

Kako dominanten je v letošnji sezoni dokazuje dejstvo, da je prav na vseh dirkah, z izjemo dirke v Austinu kjer je padel končal na prvih dveh mestih. Od kar je pred sezono 2013 prišel v razred MotoGP se le v eni eni sezoni ni uspel okititi z naslovom najbolšega na svetu. Leta 2015 sta bila po številnih njegovih padcih ob koncu boljša dirkača Yamahe Jorge Lorenzo ter Valentino Rossi. Prav ta sezona pa je bila zanj izjemno dobra in pomembna izkušnja, saj ga je naučila konstantnosti. To pa je tudi trenutno njegovo najmočnejše orožje.

“Včasih moraš storiti korak nazaj, da lahko nato dva naprej. Takrat sem bil še zelo mlad in neizkušen. Imel sem le 22 ali 23 let. Na dirkah sem pogosto padel. To je bila moja največja šibka točka, bil sem nekonstanten.Veliko sem delal na tem v zadnjem obdobju in prav to se je letos izkazalo kot moja največja prednost. To veliko pove o tem kako delujemo kot celotno moštvo.”

Prav nasprtno pa je bilo z njegovimi konkurenti. Ob koncu je Marquez pohvalil tudi Quartararoja kateri je s svojimi predstavami v letošnji sezoni presenetil prav vse.

“V tej sezoni sem pričakoval praktično vse. Nisem pa si mislil, da bo ta fant (Fabio) dirkal na takšnem nivoju. Tukaj na Tajskem sem pričakoval, da bodo zelo hitri Dovi, Maverick in Alex (Rins). Fabio pa je ponovno presenetil in dokazal svojo hitrost. Pred začetkom sezone tega ni nihče pričakoval.”

0 0 glasovi
Oceni komentar