Marquez: Incident z Rossijem dodatna motivacija za današnjo zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 15. septembra 2019 .

Marc Marquez je po dirki priznal, da mu je včerajšnji incident z Valentinom Rossijem dal še dodatno motivacijo za današnjo zmago, ki sicer ni bila nujno potrebna. Španec je tako prišel že do svoje letošnje sedme zmage v sezoni s čimer je še krepko povečal prednost v točkovanju skupnega seštevka. Najbližji zasledovalec Andrea Dovizioso je dirko zaključil šele na šestem mestu.

“Vedel sem, da zmaga danes ni bila nujno potrebna, saj je bil Dovi precej zadaj, Rins pa je padel. Toda včerajšnji dogodek mi je dal dodatno motivacijo, da to zmago tudi dosežem. To je moj odgovor na vso dogajanje. Najbolje je odgovoriti na sami stezi.”

“Vso dirko sem se trudil ostati tik za Fabiem (Quartararojem), v zadnjem krogu pa sem moral poskusiti napasti, saj drugače danes ne bi moral dobro spati. Vedel sem, da je Fabio zelo hiter v tretjem sektorju zato sem želel napasti prej in nato tam zapreti linijo. Lepo je zmagati tu v Italiji, še lepše pa je imeti 93 točk prednosti v skupnem seštevku.”

Kot je poudaril mu je velika prednost v skupnem seštevku omogočila, da ubere drugačno strategijo kot na zadnji dirki v Silverstonu, kjer je zmago izgubil tik pred ciljem.

“V Silverstonu je bila moja strategija nekoliko drugačna. Danes sem imel že pred dirko večjo prednost v točkovanju, kar mi je omogočilo, da sem se lahko v dirko pristopil nekoliko drugače. Na koncu sem se odločil za napad v zadnjem krogu, ker sem vedel, da je to najboljša možnost.”

Prednost 93-ih točk pomeni, da Španec za svoj šesti naslov v razredu MotoGP na zadnjih šestih dirkah potrebuje zgolj še 58 točk.