Marquez in Pedrosa z novim okvirjem

Avtor prispevka: , objavljeno 17. julija 2017 .

Tovarniška dirkača Honde sta danes v češkem Brnu začela dvodnevno testiranje, kjer sta med drugim preizkusila tudi nov okvir motocikla. Z njim pri Hondi želijo odpraviti dolgotrajne težave na pospeševanjih, ki dirkače na motociklih tega japonskega proizvajalca pestijo že zadnjih nekaj sezon.

Težave pa so še posebej zaznamovale prvo polovico letošnje sezone, saj je moral aktualni svetovni prvak izgube pri pospeševanjih nadoknaditi z večjim tveganjem na zaviranjih, posledično pa se je v letošnji sezoni na tleh znašel že dvanajst krat.

Medtem ko je Yamaha prejšnji mesec preizkusila dva nova okvirja, Marquez pred dirko v Assnu še ni pričakoval večjih izboljšav iz Hondine tovarne, podobnega mnenja pa je bil tudi pred dnevi, ko je na sponzorski prireditvi dejal, da ne pričakuje večjega napredka z novim okvirjem. “Honda je pripravila nekaj malenkosti, ki nam bodo lahko pomagale, toda ne pričakujem, da bo razlika velika. V Brnu bomo preizkusili nov okvir in še nekaj drugih stvari,” je povedal takrat. “Kakorkoli, test med poletnim premorom je dobrodošel trening dirkaču, koristi pa tudi motociklu,” je dodal.

Foto: Honda