Marquez in Pedrosa našla nekaj izboljšav

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2016 .

V taboru Honde so bili po ponedeljkovem enodnevnem testiranju v Brnu zadovoljni. Marc Marquez in Dani Pedrosa sta se predvsem posvečala nastavitvam motorja in elektronike, s katerimi so poskušali izboljšati pospeševanje motorja iz ovinka. Po nekaj več kot 40 krogih sta bila oba dirkača zadovoljna.

“Testirali smo veliko stvari. Cilj je bil predvsem razumeti, zakaj se motor pri pospeševanju iz ovinka toliko dviga na zadnje kolo in zbrali smo veliko koristnih podatkov,” je pojasnil Marquez. “Našli smo kar nekaj odgovorov, kako z nastavitvami izboljšati pospeške. Preizkusil sem tudi novo nihajno roko, ki nam bo morda prišla prav na nekaterih dirkališčih, zato jo bomo imeli v rezervi, za zdaj pa bomo nadaljevali s staro. Za nami je tako pozitiven dan testiranj, zdaj pa se že veselim dirke v Silverstonu,” je še dodal Španec.

Pedrosa se je prav tako poglobil v nastavitve, s katerimi bi si povrnil zaupanje v motor in si nekoliko izboljšal formo. “Iskali smo okvirne nastavitve za prihajajoče dirke, s katerimi bi si nekoliko povrnil zaupanje v motor. Vozil sem tudi z novo roko, zdaj pa moramo zbrane podatke preučiti in na njih nadaljevati letošnjo sezono. Novih gum nisem preizkusil, saj sem se raje posvetil drugim zadevam, jih bomo pa uporabili na naslednjem testiranju,” je povedal Pedrosa.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish